VIDEO, FOTO: Počela gradnja nove zgrade škole na Satelitu, radovi vredni skoro tri milijarde dinara

U dvorištu Osnovne škole Miloš Crnjanski, radnici firme "GAT" počeli su u utorak 7. oktobra izgradnju nove zgrade škole koja će koštati skoro tri milijarde dinara.
VIDEO, FOTO: Počela gradnja nove zgrade škole na Satelitu, radovi vredni skoro tri milijarde dinara
Foto: 021.rs
Gradnja škole bi trebalo da traje 720 dana, tj. dve godine, i u novoj zgradi će biti mesta za 1.440 učenika.
Na portalu javnih nabavki se vidi da je tender za izbor izvođača završen i da je posao dodeljen grupi firmi koje su i jedine dostavile ponudu, a nosilac je "GAT" iz Novog Sada.
 
Osim ovog preduzeća, manji deo radova će obaviti i "Intec," "Tehno inženjering 1992," "Neo inženjering," "Protech integra," i "Enterijer Moša," svi iz Novog Sada.
 
Oni su ponudili cenu od 2.920.132.539,53 dinara sa PDV-om, što je za nešto manje od milion dinara manje od procenjene vrednosti.
 
Kako se 021.rs uverio na licu mesta na Sateltitu, radnici GAT-a su pripremali gradilište uklanjajući delove sportskog terena u dvorištu Osnovne škole Miloš Crnjanski, rastinje, drveće, i postavljali građevinsku ogradu. Oni su pričali i sa našim reporterom i potvrdili da su tu kako bi gradili školu.
 
Njihova pojava nije nikoga iznenadila, jer se o gradnji nove zgrade škole priča već nekoliko godina, a nekolicina roditelja i komšija su reporteru 021.rs rekli da ih najviše brine što će deca naredne dve-tri godine ići na nastavu pored samog gradilišta.
 
 
Ovo što se trenutno radi je priprema gradilišta, a sam početak kopanja temelja će verovatno sačekati još nekoliko dana, jer Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine tek treba da dobije ponude na javnoj nabavci za stručni nadzor nad građevinskim mestom, i tu je rok 21. novembar.
 
Takođe, mada je građevinska dozvola Upravi odobrena još u septembru, treba da se ishode i prijave radova, i kako se vidi u bazi podataka dozvola, to još nije ni zatraženo.
 
 
Podsetimo, da prema arhitektonskom projektu, nova škola će biti dvospratnica građena na parceli većoj od 15.000 kvadratnih metara, sa potpuno ravnim krovom visine od 14 metara, a nalaziće se na mestu na kom su trenutno sportski tereni postojeće škole.
Prvobitno je bilo predviđeno i da škola ima bazen, ali se od te ideje odustalo, tako da sada ima veću salu.
 
Nakon radova, stara zgrada će se srušiti, i taj prostor će poslužiti za sportske terene.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Milica

    14.02.2024 08:07
    Košta kao doživotna plata za 30 ljudi. Eto šta smo dočekali... bacili su i školsku zgradu iz 1962...
  • Aca

    09.11.2023 15:40
    Mašala
    Lepa cena 265.527 din/m2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.