Mirović za 2023. najavio izgradnju novog objekta OŠ "Miloš Crnjanski" na Satelitu

Izgradnja novog objekta Osnovne škole "Miloš Crnjanski" počeće sledeće godine, najavio je pokrajinski premijer Igor Mirović.
Mirović za 2023. najavio izgradnju novog objekta OŠ "Miloš Crnjanski" na Satelitu
Foto: 021.rs
Ova obrazovna ustanova na novi objekat čeka već nekoliko godina, s obzirom na to da su lokalne vlasti u više navrata najavljivale početak radova.
Razlog za izgradnju novog objekta nije samo starost postojeće zgrade, koja je nadograđena 2010. godine, već i znatno povećanje broja dece koja bi u ovom delu grada trebalo da pohađaju osnovnu školu.
Pokrajinski premijer Igor Mirović navodi da će Vojvodina učestvovati u mnogim projektima u Novom Sadu, te da je jedan od njih upravo izgradnja novog objekta OŠ "Miloš Crnjanski".  
 
"Novi Sad očekuju i brojne nove velike investicije u 2023. godini na rekonstrukciji više desetina ulica, između ostalih i Bulevara oslobođenja tokom leta. Pokrajinska vlada će u stopostotnom iznosu finansirati izgradnju nove škole "Miloš Crnjanski" na Satelitu, u toku je javna nabavka za rekonstrukciju Studija M i izgradnju Muzeja 20 21, a u toku i javna nabavka za rekonstrukciju Kamenice 1", kaže Mirović. 
 
AP Vojvodina je već platila izradu projekta nove škole i da je on urađen tokom 2021. godine.
Prema projektu, nova škola će biti dvospratnica građena na parceli većoj od 15.000 kvadratnih metara, sa potpuno ravnim krovom, a nalaziće se na mestu na kom su trenutno sportski tereni postojećeg objekta. 
 
U suterenskom nivou je planiran bazenski prostor sa pratećim sadržajima, multifunkcionalne i sportske sale koje se nalaze u centralnom delu objekta. Ukupno je planirano 36 učionica u školi, a na prvom i drugom spratu dva trakta su povezana galerijama u vidu hodnika koji presecaju multifunkcionalnu i sportsku salu i formiraju jedinstvenu vizuelnu celinu. Škola bi trebalo da posle izgradnje primi oko 1.440 učenika, dok je sada upisano preko 1.100 dece.
  • Ana

    15.11.2022 21:39
    Belic
    Suludo je praviti bazen, koji ucenici nece imati kad da koriste, jer npr.ucenici VI razreda imaju po 6 casova, kada i u koie vreme ubaciti i bazen i koliko bi taj cas trajao uopste. Pametnije je napraviti ga na uglu Bate Brkica i Jovana Ducica, pa da ga gradjani koriste.
  • Radojica

    08.11.2022 18:12
    Na Satelitu
    Na Satelitu napraviš podrum sa bazenom, pa ne moraš da trošiš vodu da ga puniš. Pune ga septičke jame iz Vjeternika za dž.
    Milioni, milioni, i jedino milioni. Ne zaboravite da potrošite još. Para ima. Ne trebaju nam.
  • Karlovcani

    08.11.2022 16:54
    Oj Mirovicu,...
    Karlovci si zaboravio? Koliko reci za Karlovci i ostavis da se jezgo raspada. Gde su ti strucnjaci da precute. Jadne Karlovci. Nikad jadnije i bednije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti