Ko su Novosađani koji žele da vide Dačića kao premijera: 11 kandidata za parlament iz Novog Sada

Na izbornoj listi "Ivica Dačić - premijer Srbije" za izbore zakazane za 17. decembar ove godine, ukupno je 11 Novosađana.
Ko su Novosađani koji žele da vide Dačića kao premijera: 11 kandidata za parlament iz Novog Sada
Foto: 021.rs

Među njima su i neka Novosađanima, ali i celoj Srbiji dobro poznata imena, a i ona manje poznata.

Kandidati iz Novog Sada uglavnom dolaze iz redova Socijalističke partije Srbije, ali i Jedinstvena Srbija je doprinela svojim ljudstvom.  

Mirka Lukić Šarkanović
 
Prva na listi "Ivica Dačić - premijer Srbije" iz Novog Sada je prof. dr Mirka Lukić Šarkanović. Ona je osma od ukupno 250 kandidata socijalista i Jedinstvene Srbije. 
 
Lukić Šarkanović je prvi put izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 28. na listi "Ivica Dačić - premijer Srbije".
 
Članica je Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za zdravlje i porodicu.
Lukić Šarkanović je i odbornica u Skupštini Novog Sada, a takođe je i zamenica Pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost. Na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, zaposlena je kao lekar specijalista anesteziologije sa reanimatologijom od avgusta 2000. godine.
 
Na svim ovim pozicijama, Lukić Šarkanović zarađuje ukupno oko 330.000 mesečno. Od imovine Agenciji za sprečavanje korupcije kao suvlasnica prijavljuje kuću od 220 kvadrata, garažu, građevinsko zemljište, kao i poslovni prostor. 
 
Rođena je 1968. godine u Novom Sadu. Kako navodi u njenoj zvaničnoj biografiji, osnovnu školu i gimnaziju završila je u Loznici. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu diplomirala je u februaru 1995. godine. Doktorsku disertaciju je odbranila 2012. godine takođe na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.
 
Na istom fakultetu završila je i supspecijalizaciju iz Medicine bola 2017. godine. Zaposlena je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu u zvanju asistenta sa doktoratom, dok je na Stomatološkom fakultetu u Pančevu docent. Autorka je velikog broja radova u domaćim i stranim stručnim časopisima i brojnih izlaganja na međunarodnim i domaćim kongresima i simpozijumima.
 
Članica je Socijalističke partije Srbije od 1990. godine. Trenutno je i članica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.
 
Dušan Bajatović
 
Dobro poznato ime našlo se ponovo među kandidatima SPS za Narodnu skupštinu. Dušan Bajatović je 11. od ukupno 250 kandidata na listi socijalista. 
 
Bajatović je u javnosti najpoznatiji kao direktor "Srbijagasa". Na to mesto došao je 2008. godine, te s ovom funkcijom predstavlja jednog od najuticajnijih Novosađana, ali i političara u zemlji. 
 
Bio je generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije i član Saveta Univerziteta u Novom Sadu. U SPS-u je od osnivanja 1990. godine, a obavljao je više funkcija u partiji, među kojima je i ona aktuelna - predsednik Pokrajinskog odbora SPS. Osim toga, Bajatović je i generalni direktor FK Vojvodina.
 
Kada se priča o Bajatoviću, neizostavni su i njegovi prihodi koje redovno prijavljuje, za razliku od mnogih drugih funkcionera. Kao mesečne prihode Bajatović je prijavio one iz "Srbijagasa", Skupštine Srbije, "Jugorosgasa", Podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor", te iz "Gastrans". U pitanju je iznos od gotovo četiri miliona dinara.
 
Osim toga, Bajatović u svom vlasništvu ima više njiva, vikendica, voćnjaka, parcela, dva automobila, čamac bez kabine, kamion...
 
Slavenko Unković
 
Prvi Novosađanin na listi iz redova Jedinstvene Srbije jeste Slavenko Unković, predsednik gradskog odbora ove stranke. On je zauzeo 47. mesto na listi čiji je nosilac Ivica Dačić.
 
Unković je prvi put postao narodni poslanik nakon redovnih parlamentarnih izbora 2020. godine, a mandat mu je prestao u avgustu 2022. godine. Iste godine "zaradio" je još jedan mandat u Skupštini Novog Sada.
 
Zaposlen je u Elektroprivredi Srbije na mestu vodećeg stručnog saradnika. Prijavljuje ukupna mesečna primanja od 130 hiljada dinara, kao i dvosoban stan koji je stekao kupovinom. U vlasništvu ima i mercedes B klase.
 
Rođen je 1969. godine, a po zvanju je master ekonomista.
 
Milorad Radojević
 
Na 58. mestu na listi SPS-a i Jedinstvene Srbije je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu u Novom Sadu.
 
Kao član Gradskog veća, Radojević prima platu od oko 100.000 dinara mesečno.
 
Ovaj diplomirani inženjer poljoprivrede rođen je 1976. godine u Vrbasu, gde je i završio gimnaziju. Potom je završio agroekonomski smer Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
 
Od 2006. godine zaposlen je u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, prvo na pozicijama stručnog saradnika u Centru za poljoprivredu i Centru za marketing, informisanje i sajmove, a od 2012. godine na poziciji direktora Komore. 
 
Od 2016. godine član je Gradskog veća za privredu.
 
Miroslav Bošković
 
Još jedan Novosađanin iz redova Jedinstvene Srbije na listi je Miroslav Bošković, diplomirani inženjer saobraćaja.
 
Bošković je v.d. predsednika Pokrajinskog odbora ove partije. Kao poslanik u Skupštini AP Vojvodine, zarađuje mesečno 54.566 dinara, dok kao predsednik odbora za privredu prihoduje više od 164 hiljade dinara.
 
Bošković je, takođe, predsednik upravnog odbora Agencije za energetiku Novog Sada, gde prima 25.000 mesečno.
 
Od imovine ima trosoban stan koji je kupio, kao i građevinsko zemljište, njivu, voćnjak, šumu, livadu, pašnjak i kuću, koje je nasledio. Vozi "hondu civic" iz 2009. godine. 
 
Boris Novaković
 
Master ekonomista Boris Novaković izbor je socijalista za 92. mesto na listi kandidata za republički parlament. 
 
OVaj tridesetčetvorogodišnjak potpredsednik je vojvođanskog odbora Socijalističke partije Srbije i sekretar Socijalističke omladine.
 
Ivan Levakov
 
Prof. dr specijalista medicine - urolog Ivan Levakov još jedan je predstavnik Jedinstvene Srbije na ovoj izbornoj listi.
 
Levakov je član izvršnog odbora Jedinstvene Srbije.
 
Bivši je direktor Kliničkog centra Vojvodine. Trenutno je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a zaposlen je u Kliničkom centru Vojvodine, na Klinici za urologiju.
 
Rođen je 1971. godine, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 1998. godine. Specijalizovao je urologiju 2005. godine, doktorirao je 2016, a izabran je u zvanje 2023. godine.
 
Veselin Bojat
 
Dobro poznato ime Novosađanima, dr Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja "Novi Sad", već u dva uzastopna mandata, a nada se i trećem, 111. je na listi Ivice Dačića za parlament.
 
Dr Bojat je na čelu novosadskog doma zdravlja od septembra 2015. godine, a baš ove godine kada se završava njegov drugi mandat Državna revizorska institucija ga je upozorila na nezakonito povećanje plate.  
 
Rođen je u Vrbasu 1961. godine. Pohađao je Srednju medicinsku školu "7. April" u Novom Sadu, gde je nastavio i studije na Medicinskom fakultetu. Diplomirao je 1990. godine, a naredne godine položio državni ispit. Od 1992. godine je zaposlen na Institutu za hirurgiju, na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju u Novom Sadu. Specijalistički ispit iz ortopedske hirurgije i traumatologije je položio 1996. godine.
 
Dušanka Đokić
 
Magistarka književnosti Dušanka Đokić 117. je na listi SPS-JS za republički parlament.
 
Đokić je potpredsednica novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije. Đokić je i predsednica odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Novog Sada. 
Milijana Stjepić
 
Milijana Stjepić, diplomirana inženjerka zaštite životne sredine iz Futoga je 217. na listi SPS-JS. 
 
Ona je i deseta od ukupno 11 Novosađana među kandidatima koje predlaže ova koalicija.
 
Ivana Krstić
 
Ivana Krstić je poslednja Novosađanka i poslednja kandidatkinja na listi SPS-JS.
 
Dolazi iz redova Jedinstvene Srbije.
 
Po zvanju je diplomirana inženjerka menadžmenta.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Gnjide

    09.11.2023 17:07
    Bez clanske karte ovi nikad ne bi zavrsili fakultete. To su politicari, a ne lekari. Prva s liste je politicarka od punoletstva. Sta bi postigla sama bez politickog forsiranja?!
  • Miloš

    09.11.2023 11:18
    Čudno smo mi društvo ,devedesete nas nisu ništa naučile,,kofer,,afera i da ne nabrajam........,,demokratija,,jedna od većih promašaja ljudi.....
  • Zoki

    09.11.2023 07:31
    Komentar
    Svaka cast Ivici Dacicu koji je nakon svih onih desavanja i onog sramnog izrucenja Milosevica uspio da sacuva stranku i ima sigurno najskolovani kadar i nijedna vlast se nemoze formirati bez njega i jefini skolovani politolog .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti