FOTO Počela izgradnja "Parka kod Spensa": Mogao bi da se zove i "Olimpijski park"

Počela je izgradnja "Parka kod Spensa". Izabrane firme bi trebalo da u roku od 600 dana završe radove.
FOTO Počela izgradnja "Parka kod Spensa": Mogao bi da se zove i "Olimpijski park"
Foto: 021.rs
Radnici su počeli sa raščišćavanjem rastinja sa ove površine, a početak radova obišli su i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, pokrajinski premijer Igor Mirović, zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac i drugi.
 
"Park kod Spensa" koštaće 447,6 miliona dinara sa PDV-om, a zauzimaće površinu od 1,8 hektara i nalaziće se na mestu trenutno neuređene zelene površine na kojoj je nekada bio "Dino park".
Prostor će po završetku radova biti hortikulturno uređen, izgradiće se behaton staze, amfiteatar od oko 150 kvadratnih metara, veštačka stena. Imaće fontanu, česme, a biće postavljene i klupe sa punjačima za mobilne telefone, žardinjere i drugi urbani mobilijar.
 
Kako je rekao gradonačelnik Milan Đurić, dogovoreno je da se jedna od česmi zove "Olimpijska česma", a možda će i park nazvati "Olimpijski park".
"Ovo smo se gospodin Mirović i ja dogovorili kako bismo odali počast olimpijcima koji su svi mahom stasavali na ovom istom Spensu. Za početak, ova česma će biti posvećena svim trenutnim i budućim šampionima", rekao je on.
 
Gradonačelnik je dodao da je za ovaj park Pokrajinska vlada izdvojila 370 miliona dinara, a Grad Novi Sad je opredelio 59 miliona.
 
 
U okviru uređenja parka planirana je sadnja 57 novih stabala, stotine žbunova i drugih sadnica, kao i uređenje travnjaka površine veće od 9.800 kvadratnih metara.
 
  
 
Nasuprot tome, biće posečeno 35 stabala, a šest će ih biti orezano.

Radovi se finansiraju iz pokrajinskog budžeta. Ove godine opredeljeno je 200 miliona dinara, a ostatak će biti isplaćen tokom 2024.

Radove izvodi grupa izvođača koju čine "Intec", "Protech integra", "Digitalwape", "Dunavnet" i "Telekom Srbija".

  • Nikola

    15.11.2023 18:01
    Behaton...
    Bice to pravi park ko i onaj na Naselju maltene bez drveta..... A ovi naprednjaci su izgleda culi samo za behaton.....Mora to da bude betonirano ...Nedo bog da bude staza sa sljunkom ili necim drugim ne mora behaton.....Pravi park je recimo Hajd park ili Tirgarten park u Berlinu ,a ne ovo na 200 kvadrata parkic......
  • Musa kesedžija

    15.11.2023 12:56
    Sladoled
    A česme i fontana će raditi koliko?Maksimum godinu dana kao u parku na novom naselju tj. fontana kod pozorišta.Bolje nemojte ništa da radite nego ovako naopako.
  • Voja

    15.11.2023 09:14
    Dino
    Dino park je bila najgora ideja ikada.Kakav god da bude teško će biti gore od Dino parka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti