Infrastrukture železnica Srbije o sudaru vozova: Otpravnik usmeno priznao propust

"Infrastrukture železnice Srbije" su saopštile da je otpravnik vozova u Stanici Ratkovo "usmeno priznao propust u radu".
Infrastrukture železnica Srbije o sudaru vozova: Otpravnik usmeno priznao propust
Foto: 021.rs
Propust je, kako navode, između Ratkova i Odžaka u petak uveče izazvao naletanje putničkog voza na teretni.
 
"U daljem istražnom postupku će ovo biti potvrđeno nakon prikupljanja materijalnih dokaza i utvrđivanja činjenica pod kojima je došlo do ličnog propusta u radu zaposlenog", piše u saopštenju.
U petak u 18.42 na regionalnoj pruzi voz na relaciji Novi Sad-Subotica naleteo je na kraj kompozicije međunarodnog teretnog voza.
               
Od pet hospitalizovanih pacijenata, jedan je sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na jedinici intenzivne nege.
Četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni su na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je Opšta bolnica u Somboru.
 
Iz Opšte bolnice u Somboru saopšteno je da su pregledana 52 pacijenta povređena u sudaru vozova, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.
 
Većina pacijenata je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći iz Odžaka, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda.
 
Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.
Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.
  • mislim da je pošteno

    18.11.2023 21:18
    Ko će podneti ostavku zbog propusta u radu?
  • Milorad

    18.11.2023 17:37
    Infrastruktura
    Biće tako dokle god saobraćajni inženjeri budu upravljali železničkom infrastrukturom jer oni nemaju ništa sa infrastrukturom i ne znaju šta je to. Železnička infrastruktura su građevinski (80 %) i elektrotehnički (20 %) objekti. Saobraćajni (0 %).
  • kiza

    18.11.2023 17:07
    Ako se bezbednost naše železnice i životi ljudi svodi na to da li će neki otpravnik da napravi grešku, teško nama sa vama. 21. vek, GPS lokator košta 10 dolara, a sve se i dalje svodi na buljenje u mraku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.