Socijalisti s ovim ljudima ciljaju na vlast u Vojvodini: Novosađani na spisku za izbore

Ukupno 120 imena nalazi se na listi kandidata Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije za pokrajinske izbore. Neka imena su nam poznata, druga pak nisu.
Socijalisti s ovim ljudima ciljaju na vlast u Vojvodini: Novosađani na spisku za izbore
Foto: 021.rs
Socijalisti i Palmina "Jedinstvena Srbija" izlaze zajedno na pokrajinske izbore, a u prethodnom sazivu bili su deo vladajuće koalicije sa Srpskom naprednom strankom.
 
Naziv liste je ujedno politička poruka koju predsednik SPS nosi na predstojećim izborima na svim nivoima: "Ivica Dačić - premijer Srbije".
 
Ko od Novosađana je na listi socijalista za Vojvodinu saznajte detaljnije u nastavku.
Dušan Bajatović
 
Prvi na listi koalicije SPS-JS prirodno je Dušan Bajatović, predsednik Pokrajinskog odbora SPS i član predsedništva partije. Neretko je nazivan najplaćenijim funkcionerom u Srbiji - ima pet mesečnih plata poreklom iz javnih sredstava, godišnje prihode i jednokratne isplate koje se zajedno mere u desetinama miliona dinara.
 
Bajatović je rođen 1967. godine u Ravnom Selu, u Vrbasu. Doktor je tehničkih nauka i živi u Sremskoj Kamenici, član je SPS-a od osnivanja i "omiljen je među socijalistima", navodi se u njegovoj biografiji na sajtu partije.
Govori ruski i engleski.
 
Aktuelni je direktor "Srbijagasa" i ovo preduzeće vodi od 2008. godine, ali je i generalni direktor Fudbalskog kluba Vojvodina i predsednik Rukometnog kluba Vojvodina.
 
Kao mesečne prihode Bajatović je prijavio one iz "Srbijagasa", Skupštine Srbije, "Jugorosgaza", Podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor", te iz "Gastrans". U pitanju je prihod od gotovo četiri miliona dinara mesečno.
 
Bajatović u svom vlasništvu ima vrlo dugačak spisak nepokretne imovine - tu je više njiva, vikendica, voćnjaka, parcela, dva automobila, čamac bez kabine, kamion i mnogo toga još. Sve je stekao, kako navodi, kupovinom.
 
Miroslav Bošković
 
Drugi na listi koalicije je kandidat Jedinstvene Srbije Miroslav Bošković.
 
Ovaj diplomirani inženjer saobraćaja živi u Novom Sadu, član je Izvršnog odbora stranke, a bio je i poslanik u upravo raspuštenoj Skupštini APV. 
 
Rođen je 1968. godine.
 
Najveći prihod ima kao predsednik odbora za privredu u Skupštini APV - mesečno 164.636 dinara. Kao poslanik prima 54.566 dinara, dok kao predsednik Upravnog odbora u Agenciji za energetiku Grada Novog Sada prima 25.000 dinara.
 
U vlasništvu ima trosoban stan koji je kupio, kao i "hondu civic". U vlasništvu ima i građevinsko zemljište, njivu, voćnjak, šumu, livadu, pašnjak i kuću, koje je nasledio.
 
Aleksandra Đanković
 
Treća na listi kandidata koalicije SPS-JS za pokrajinske izbore je Aleksandra Đanković, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a.
 
Rođena je 1987. godine u Novom Sadu i master je ekonomije. Poslovnu karijeru započela je u javnom sektoru i to u "Srbijagasu", gde je bila pripravnica u Službi finansija. Dve godine kasnije sedela je u kabinetu generalnog direktora i partijskog kolege Dušana Bajatovića.
 
Od 2013. do 2015. godine radila je u kompaniji "South Stream d.o.o." kao saradnica za budžet i finansije. Trenutno je zaposlena u kabinetu generalnog direktora u "Srbijagasu".
 
Predsednica je Foruma žena SPS u Vojvodini. Služi se ruskim jezikom, a govori engleski jezik.
 
Ima mesečne prihode kao poslanica i potpredsednica Skupštine APV, ali u njenoj imovinskoj karti Agencije za borbu protiv korupcije nije ažurirana zarada u "Srbijagasu".
 
U vlasništvu ima jednosoban stan koji je kupila, a pazarila je i dva automobila - "audi Q3" proizveden 2020. godine, kao i i"fiat bravo".
 
Branko Ćurčić
 
Četvrti na listi je preduzetnik Branko Ćurčić, kandidat SPS-a i član od osnivanja, koji je pre postojanja socijalista bio član Saveza komunista.
 
Rođen je 1964. godine u Čelarevu, završio je Srednju školu unutrašnjih poslova i Vojnu akademiju Kopnene vojske. Do 2001. godine radio je u MUP-u, a potom prelazi u preduzetnike.
 
Aktuelni je potpredsednik Pokrajinske vlade i član je Nadzornog odbora Razvojnog fonda APV. Mesečno prihoduje oko 150.000 dinara.
 
Od nepokretne imovine kupovinom je stekao plac, njivu i vinograd, a od pokretne imovine ima "audi A3" proizveden 2018. godine.
 
Milorad Radojević
 
Milorad Radojević je šesti na listi SPS-JS. Ovaj diplomirani inženjer poljoprivrede aktuelni je član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada, gde mesečno zarađuje oko 109.000 dinara.
 
Rođen je 1976. godine u Vrbasu, gde je i završio gimnaziju. Potom je završio agroekonomski smer Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
 
Od 2006. godine zaposlen je u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, prvo na pozicijama stručnog saradnika u Centru za poljoprivredu i Centru za marketing, informisanje i sajmove, a od 2012. godine na poziciji direktora Komore. 
 
Poseduje građevinsko zemljište, a kupio je i "ford S maks" proizveden 2014. godine.
 
Boris Novaković
 
Boris Novaković je sedmi na listi koalicije. Ovaj master ekonomista rođen je 1989. godine u Novom Sadu, potpredsednik je Pokrajinskog odbora stranke za Vojvodinu, sekretar je omladine i šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Vojvodine.
 
Kao predsednik poslaničke grupe svoje koalicije u Skupštini APV mesečno prima 196.000 dinara. 
 
Od nekretnina, poseduje garsonjeru i dvosoban stan, kao i dva automobila - "folksvagen pasat" i "ford maverik".
 
Nebojša Malenković
 
Na 12. mestu na izbornoj listi nalazi se master ekonomista, Novosađanin Nebojša Malenković.
 
Malenković je u Socijalističku partiju Srbije "preleteo" iz Demokratske stranke i za kratko vreme je uspeo da se visoko kotira u novoj stranci. 
 
U vreme DS-a i vlade Bojana Pajtića bio je direktor tadašnjeg Fonda za kapitalna ulaganja APV (današnja Uprava), gde je 2011. godine došao na vodeću poziciju sa samo 24 godine. Fond je godinama pratila sumnja na malverzacije tokom nabavke aparata za zračenje za Institut za onkologiju Vojvodine, o čemu je 021.rs detaljno izveštavao. Zvanična istraga nikada nije sprovedena.
 
Nakon smene vlasti u Pokrajini 2016. godine, Malenković se pronalazi u SPS-u i obavlja poslove za stranku po Vojvodini, a najviše u Sremu. Ovog marta SPS je izabrala novo rukovodstvo, gde je mesto u Izvršnom odboru dobio i Malenković.
Bio je direktor privatne Opšte bolnice "New Hospital" do kraja 2021. godine, a sada je direktor i suvlasnik firme "Genesis Team" u Novom Sadu, koja je u blokadi na iznos od 723.336 dinara.
 
Na listi ima ukupno 26 Novosađana, a osim navedenih, tu su i Slavenko Unković, Dušanka Đokić, Nikola Urošević, Ivana Krstić, Ognjen Krsmanović, Ivan Levakov, Tatjana Pokuševski...
 
Listu SPS-a, ali i sve do sada proglašene izborne liste koje će učestvovati na predstojećim pokrajinskim izborima 17. decembra, možete da preuzmete na sajtu Pokrajinske izborne komisije.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • @нс бој

    22.11.2023 09:09
    Шаранчина
    Nemojte se saliti, pa ni zena ne glasa za njega, firmasi-fudbaleri-uprava-stranka-podbara-grad-- nigde nema podrsku.
  • Kolega

    21.11.2023 21:58
    Siva eminencija
    Prica se da Maja Nemet "vuce konce" iz senke...
  • Gari

    21.11.2023 17:25
    Kada sa 24 godine postaneš direktor a još u kombinaciji sa predsednikom vlade a i tata ruletaš…Nema tu ništa lośe ali…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti