Savez vojvođanskih Mađara na izbore ide uz podršku DSVM-a i SMJ-a

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće republičke i pokrajinske izbore izlazi uz podršku Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) i Stranke mađarskog jedinstva (SMJ).
Savez vojvođanskih Mađara na izbore ide uz podršku DSVM-a i SMJ-a
Foto: 021.rs
Tri stranke su donele odluku danas u sedištu SVM-a u Subotici, saopštila je ova stranka.
 
Kako je ocenjeno, "ulog izbora 17. decembra je ogroman - postizanje najsnažnijeg mogućeg zastupanja interesa mađarske zajednice".
Postizanje sporazuma među mađarskim strankama u Vojvodini je još 2008. godine inicirao Ištvan Pastor, podsetili su iz SVM-a.
Tako je rečeno, da je stav i aktuelnog rukovodstva stranke da je "kontinuitet koalicije od istaknute važnosti", što je i stanovište DSVM-a i SMJ-a.
 
"Rezultat današnjeg razgovora je činjenica da obe stranke podržavaju SVM na predstojećim republičkim i pokrajinskim izborima. SVM je izrazio spremnost za saradnju prilikom lokalnih izbora sledeće godine", navedeno je u saopštenju.
  • Toza

    22.11.2023 22:36
    Duboko odani gradjani Srbije.
    Sigurno je jedno, moj glas dobijaju jer su se pokazali kao ozbiljni politicki igraci na srpskoj politickoj sceni. Ucvrstili smo prijateljstvo sa susednom Madjarskom, koja nas u svim nasim potezima podrzava. Takav rad se mora nagraditi vecim prisustvom njihovih clanova u srpskom parlamentu. Neki su nam za to vreme samo stvarali probleme.
  • Sanyi

    22.11.2023 19:10
    Velika koalicija
    Ovo miriše na odsudan trenutak. Kao da će se nešto veliko desiti nakon ovih izbora, pa da se cela zajednica nađe na istoj strani.
  • Nenad

    22.11.2023 19:01
    Dajte imena
    Za sve izborne liste dato je ko su kandidati iz NS.
    Da uporedimo sa ruskom strankom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti