"Dobro jutro, Srbijo", ali ne i Novi Sade: Samo jedan Novosađanin u prvih 40 na listi DJB i Tadića

Republička izborna komisija proglasila je listu "Dobro jutro, Srbijo" koju čine Saša Radulović – Dosta je bilo – Boris Tadić – Socijaldemokratska stranka – Ana Pejić – Otete bebe.
Oni će zajedno nastupiti na izborima 17. decembra.
 
Više od 40 odsto kandidata na ovoj listi su Beograđani, a Novosađana je tek šest. Većina njih se nalazi ispod 40. mesta. Samo jedan Novosađanin je u prvih deset kandidata liste "Dobro jutro, Srbijo".
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Svi Novosađani na listi su iz pokreta Dosta je bilo, a neki od njih su ranije bili odbornici u gradskoj skupštini.
Aleksandar Bujić
 
Najviše rangiran Novosađanin na listi ove koalicije je Aleksandar Bujić, diplomirani inženjer industrijskog inženjerstva.
 
On je sedmi kandidat na listi "Dobro jutro, Srbijo".
Rođen je 1974. godine. Diplomirao je na Odseku industrijsko inženjerstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Radio je na Radio-televiziji Vojovodine, kao urednik u dokumentarnom i infotejment programu, a bio je i autor i voditelj emisija na ovoj televiziji. Bio je novinar na Radiju Novi Sad.
 
Novosađani ga pamte kao predsednika odborničke grupe Dosta je bilo u prethodnom sazivu gradskog parlamenta.
 
Od 2016. je bio i predsednik odbora Dosta je bilo u Novom Sadu. Potpredsednik je DJB.
 
Relja Aleksić
 
Još jedan bivši novosadski odbornik našao se na ovoj izbornoj listi, na 41. mestu.
 
U pitanju je četrdesetpetogodišnji diplomirani pravnik Relja Aleksić. 
 
Aleksić je nedavno dospeo u žižu medija, ali ne zbog svog političkog delovanja, već kao učesnik u kvizu "Potera" na Radio-televiziji Srbije, kada je sa saigračima osvojio 1,1 milion dinara. 
 
Aleksandar Popadić
 
Pred sam kraj liste, ali nekoliko mesta iznad Borisa Tadića, 244. poziciju zauzima Aleksandar Popadić.
 
Popadić je arhitekta.
On je bivši odbornik Dosta je bilo u Skupštini grada. Za vreme rada u gradskom parlamentu, bio je član skupštinskog Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.
 
DJB je dao još tri kandidata iz Novog Sada: službenicu Nevenku Stanić, penzionerku Biljanu Subotić i studenta Fakulteta tehničkih nauka Dina Brdara. 
  • demokratija

    29.11.2023 02:04
    Ova lista jedina predstavlja liberalno demokratsku opciju na ovim izborima.
    Hocete neoliberalizam i zakon jaceg ? - izvolite birajte SNS ili Djilasa.
    Hocete marksiste i njihovu ideju svemoguce drzave koja upravlja zivotima gradjana ? Ta ideja je inace dosta popularna u Vojvodini. - Izvolite Levi front.
    Ali ako ste isli u skolu i razumete da je liberalna demokratija zapadnog tipa jedino dugorocno odrzivo resenje, ako verujete u slobodu i vladavinu zakona, ako hocete socijaldemokratiju kao u vecini zapadnoevropskih zemalja - ova lista je to sto trazite. Da nastavimo izgradnju institucija i vrednosti tamo gde smo stali 2012.
  • Спремачица

    28.11.2023 17:09
    Лепше им стоји Лаку Ноћ Србијо
  • Sigurna opcija

    28.11.2023 16:22
    U režimskim medijima ovih dana, se vrši propaganda protiv "Srbije protiv nasilja" da su za nezavisnost Kosova. Što nije tačno jer bar 7 stranaka te koalicije od 9 nije za to. Ali za svaki slučaj da zbog tih laži neki glas nebi otišao SNS-u, ova koalicija DJB-Tadić je sigurna opcija i zamena, i oni su bili na protestima protiv nasilja, Evropejci su, a protiv su Fra-Nem plana.
    A u stvari jedini koji krši ustav, i ide na ustavom zabranjene pregovore o statusu je Vučić. Jednostavno SNS i Vučića treba oterati da bi se sačuvalo Kosovo. Jer kada opozicija pobedi, tu će biti mnogo više stranaka koje su protiv Fra-Nem plana i neće dozvoliti pojedincu da sam odlučuje i ide na razgovore o statusu. Vučić je slaba karika, njega treba zameniti bilo kim i Kosovo je odbranjeno zauvek jer se odnos snaga u svetu promenio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti