Novosađani na listi Narodne stranke za Skupštinu Srbije: Novi kadrovi

Na listi Narodne stranke za parlamentarne izbore nalaze se i Novosađani. Među njima su i nova lica, s obzirom na to da je deo gradskog odbora preošao u Narodni pokret Srbije.
Stranka Vuka Jeremića je odlučila da prvih deset mesta na listi zauzmi provereni kadrovi iz njegovog najbližeg okruženja. Nakon toga slede ljudi koji vode odbore po Srbiji.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Među kandidatima Narodne stranke za poslanike našlo se i 13 osoba iz Novog Sada. Većina njih nije poznata javnosti.
 
Nasuprot tome, primetno je da se među onima koji imaju šanse za ulazak u Skupštinu, u slučaju dobro izbornog rezultata, nalaze kadrovi koji su ranije bili u drugim strankama.
Đorđe Vukadinović
 
Prvi kandidat iz Novog Sada je Đorđe Vukadinović, koji je sedmi na listi Narodne stranke. 
 
Iako nije član Narodne stranke, on je početkom novembra dao podršku ovoj listi, a visoko je kotiran i na listi, pa bi u slučaju prelaska cenzusa Vukadinović ponovo mogao u poslaničku klupu. 
 
Vukadinović je rođen u Somboru 1962. godine, a prebivalište mu je u Novom Sadu. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1987. godine, a potom predavao filozofiju i logiku u Karlovačkoj gimnaziji. Od 1990. godine radi na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
Pored naučnog rada i više napisanih stručnih tekstova i knjiga, redovan je kolumnista mnogih dnevnih i drugih štampanih medija, kao i raznih sajtova, a redovan je gost na televiziji kao analitičar.
 
Podaci o njegovoj imovini nisu dostupni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, iako je bio poslanik od 2016. do 2020. godine. 
 
Vukadinović je vlasnik "Istraživačko-informativnog centra - Nova srpska politička misao", koji je u blokadi od 2019. godine zbog prinudne naplate od 1,8 miliona dinara.
 
Đorđe Petrović
 
Na 17. mestu je Đorđe Petrović, koji je od pre nekoliko meseci, nakon raskola u Narodnoj stranci, postao njen poverenik za Novi Sad.
 
Petrović je nekadašnji član Socijalističke partije Srbije, koji je pripadao novosadskim socijalistima koji su došli u sukob sa strujom Dušana Bajatovića krajem 2014. godine.
 
Posle izbacivanja iz SPS-a i završenog odborničkog mandata, Petrović je proteklih godina bio van politike, mada je viđan na pojedinim skupovima opozicionih partija.
 
Petrović je rođen 1971. godine. Diplomirao je stomatologiju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je potom magistrirao, uradio specijalizaciju i doktorirao, da bi 2017. godine bio izabran za redovnog profesora.
 
Kao član SPS-a obavljao je niz rukovodećih funkcija, bio je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" i Gerontološkog centra "Novi Sad", direktor Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za Južnobački okrug i sedeo je u nizu Upravnih i drugih odbora.
 
Svojevremeno su mediji o njemu pisali kao o osobi sa velikim primanjima na osnovu podataka iz baze imovine funkcionera Agencije za borbu protiv korupcije (danas Agencije za sprečavanje korupcije). Ti podaci više nisu dostupni.
 
Petrović je nosilac Februarske nagrade grada. On je priznanje dobio nekoliko meseci nakon dolaska Srpske napredne stranke na vlast u Novom Sadu.
 
Siniša Sević
 
Samo nekoliko mesta niže, na 21. mestu, nalazi se Siniša Sević, koji nakon previranja u Narodnoj stranci, imenovan za poverenika za Vojvodinu. 
 
On je bivši funkcioner Socijalističke partije Srbije i bliski saradnik Đorđa Petrovića.
 
Sević je bio predsednik Skupštine grada Novog Sada od 2012. do 2015. godine, kada je smenjen po zahtevu SPS-a, jer je stao na stranu kontra Bajatovićevoj. 
 
Nakon smene, Sević se uglavnom nije bavio političkim radom, mada je, kao i Petrović, povremeno viđan sa predstavnicima opozicije prethodnih godina.
 
Siniša Sević je rođen 1972. godine u Novom Sadu, gde je završio Srednju medicinsku školu, a zatim i Medicinski fakultet. Nastavio je da radi na fakultetu i stekao zvanja, tako da je 2017. godine izabran za redovnog profesora.
 
Od 1998. godine je zaposlen u Kliničkom centru Vojvodine na Klinici za infektivne bolesti kao lekar specijalista infektolog.
 
Postao je član SPS-a 1995. godine i u stranci je obavljao niz funkcija, od potpredsednika mladih socijalista Novog Sada do predsednika Gradskog odbora, a sedeo je i u višim stranačkim organima.
 
Kratko je bio zamenik gradonačelnika Novog Sada nakon izbora 2012. godine, kada je SPS bio u koaliciji sa DS-om, a nakon prekomponovanja i ulaska u koaliciju SPS-a sa SNS-om i nekoliko desničarskih stranaka, postaje predsednik Skupštine grada, gde ostaje do unutrašnjeg sukoba u socijalistima.
 
Imovinske karte Siniše Sevića nema više u bazi Agencije, mada su ranije bile vidljive.
Ostali Novosađani koji se nalaze na listi Narodne stranke za republiku su na mestima koja pružaju malu šansu za ulazak u parlament.
 
Tu je Željko Bošković na 31. mestu. Ovaj diplomirani ekonomista je dugogodišnji član Narodne stranke i do sada je bio sekretar gradskog odbora, kao i potpredsednik Izvršnog odbora za Vojvodinu. Zaposlen je u bankarskom sektoru već decenijama.
 
Sledi Daniela Cerović na 37. mestu na republičkoj listi, a po zanimanju je službenik komercijalnih poslova. Ona je takođe dugogodišnji član Narodne stranke. Zaposlena je u JKP "Vodovod i kanalizacija" od 2012. godine.
 
Na 42. mestu je Vesna Pilipović, koja je doktor filoloških nauka. Zaposlena je kao redovni profesor na privatnom fakultetu dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu.
 
Na listi je i Nikola Petrović, koji je 71, za koga je poznato da je samo master inženjer industrijskog menadžmenta, a na 77. mestu je Nataša Dejanović Dančetović, za koju se navodi da je diplomirani inženjer menadžmenta, dok je široj javnosti poznata kao jedna od suspendovanih radnica Pošte tokom štrajka 2019. godine.
 
Na 90. mestu je Miodrag Milošević, za koga se zna samo da je diplomirani ekonomista, 95. je student Tanasije Žugić, 118. doktor tehničkih nauka Zoran Marković, 119. studentkinja Sonja Ignjatović, a 133. diplomirani inženjer elektrotehnike Milan Kostić.
  • Limanac

    29.11.2023 13:09
    Osinjak
    Od kad je Bora otišao i došla ova dvojica narodna je kao osinjak... Nikad ih ovoliko nije bilo u Novom Sadu, a ovi su tek poverenici.... Sta ce biti za par meseci....

    Konačno intelektualci na političkoj sceni koji daju i mladima šansu. Promenite nesto u ovoj drzavi!!!
  • Marko

    28.11.2023 23:07
    Igranka
    Ovu stranku je preuzeo SPS,kao sto je SNS preuzeo ostale.
  • Zokins

    28.11.2023 18:29
    Narodnjaci
    Znači novosadske narodnjake vode socijalisti !! Baš divno,a puna im usta revanšizma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.