DJB: Već šest godina bez rasprave o novosadskom budžetu zbog samovolje SNS-a

Novosadski odbor Dosta je bilo reagovao je na donošenje budžeta Grada Novog Sada za 2024. godinu bez javne rasprave.
DJB: Već šest godina bez rasprave o novosadskom budžetu zbog samovolje SNS-a
Foto: 021.rs

Kako DJB navodi u saopštenju, šestu godinu zaredom Novosađani su onemogućeni da iskoriste svoje zakonom garantovano pravo da kažu šta misle o trošenju javnog novca.

"Javna rasprava je definisana zakonom o budžetskom sistemu, Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Grada. Tu ne postoje nikakve nedoumice niti nedorečenosti", ističe se u saopštenju DJB.

Kako navodi Gradski odbor ove stranke, režim krši sve navedene propise, i to u kontinuitetu.
 
"Samovolja i selektivna primena propisa su nešto na šta smo navikli od strane Srpske napredne stranke i njihovih satelita. Jasno nam je da, dokle god su na vlasti, do promene načina ponašanja neće doći", ističe DJB.
U njihovom saopštenju se dodaje da ne mogu da prihvate da se šestu godinu zaredom nijedna opoziciona grupacija, osim njih, ne bavi ovim problemom.
 
"Gradska odluka o budžetu je najvažnija odluka u kalendarskoj godini. Iz nje izvire svaki neracionalni trošak, svaki problematičan ugovor, svaka javna nabavka... Ako se ne bavimo budžetom, čime ćemo se baviti", pita DJB.
 
Oni zaključuju da bi zajednički pritisak na vlastodršce možda urodio plodom, te da insistiranje na poštovanju zakona nije ideološko pitanje, već interes svih građana.

Predlog odluke o budžetu grada za 2024. godinu naći će se pred odbornicima Skupštine Novog Sada u četvrtak, 7. decembra.

  • Mladen

    05.12.2023 14:53
    dragi Radu-duli-di-du-le
    Zeleo bih da u duhu naziva svoje grupacije o-DJB-es od NS i nas koji tu zivimo.

    Znamo mi svi odlicno ko si ti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti