Novosađanima uručeno 260 ugovora za subvencije za energetsku efikasnost, najavljena jedna novina

Novosađanima koji su na ovogodišnjem javnom pozivu dobili subvencije za povećanje energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima, danas je Novosadskom sajmu uručeno 260 ugovora.
Novosađanima uručeno 260 ugovora za subvencije za energetsku efikasnost, najavljena jedna novina
Foto: Grad Novi Sad
Ove godine javnim pozivom bilo je predviđeno devet mera, a ukupna bespovratna sredstva koja je Grad Novi Sad, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, dodelio preko javnog poziva iznose 37,5 miliona dinara.
"Sudeći po velikom odzivu, Novosađani su prepoznali da ulaganjem u mere energetske efikasnosti, kao što su zamena prozora i vrata, poboljšanje izolacije, zamena kotlova ili ugradnja solarnih panela, itekako mogu da smanje potrošnju energije i samim tim svoje račune. Prethodno je, na osnovu sprovedenih javnih poziva, tokom prošle i ove godine u Novom Sadu 56 građana dobilo bespovratna sredstva za ugradnju solarnih panela, 369 građana je dobilo bespovratna sredstva za zamenu stolarije i dvanaestoro je dobilo bespovratna sredstva za ugradnju kotla na gas", rekao je gradonačelnik Milan Đurić.
On je naglasio i da će u Novom Sadu u narednim mesecima biti otvoren "Energetski info-centar" u kojem će građani na jednom mestu moći da dobiju sve informacije i odgovore o tome kolike su moguće uštede, koje su mere najbolje za njihovo domaćinstvo, koje procedure treba da prođu da bi dobili subvencije i drugo. 
 
Dodeli ugovora prisustvovala je i minsitarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
  • Turneja

    13.12.2023 18:11
    Ministarka u obilasku.
  • Popaj

    13.12.2023 17:16
    Ovi dele i sakom i kapom,propascemo jako brzo.Posle ovih hijena nista ostati nece sem duznickog ropstva.Propast Srbije..
  • J.v

    13.12.2023 14:43
    J.v
    A kako ja da dobijem te subvencije sa Penzijom od 29,680 dinara?! Da mi nije dece bukvalno bih umro od gladi u Vucicevoj Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti