Poljoprivrednici Vojvodine danas na završnim pregovorima sa premijerkom

Poljoprivredni proizvođači iz Vojvodine će danas u 12 sati, pregovarati sa premijerkom Anom Brnabić o ispunjenju njihovih zahteva ispostavljenih nakon blokada puteva početkom novembra.
Poljoprivrednici Vojvodine danas na završnim pregovorima sa premijerkom
Foto: 021.rs
Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Goran Filipovć rekao je da očekuju da se dogovor o povećanju subvencija, roku isplate, dizelu bez akcize realizuje bez izmena, a danas će tražiti da se preciziraju zahtevi koji nisu detaljno definisali na prvom razgovoru, 26. novembra u Kisaču.
 
Poljoprivrednici će pre svega tražiti da država obezbedi kredit za refinansiranje dugova koje nisu uspeli da redovno isplaćuju, pa su registrovani u Kreditnom birou i ne mogu da dobiju novi zajam.
Drugi zahtev je da se razjasni da li je tačna nezvanična informacija da samo jedan poljoprivrednik u domaćinstvu može da dobije subvenciju, što znači da će u domaćinstvima gde žive otac i sin i imaju podeljenu imovinu samo jedan moći da dobije podršku države.
Na listi je i zahtev da predstavnici Vlade potvrde ponudu da će im biti otpisane kamate na dug na ime neplaćenih doprinosa za penzijsko osiguranje ako prihvate da ostatak duga otplate na 60 rata.
 
Poljoprivrednici su bili u dilemi da li da odu danas na razgovor jer je poziv zakasnio pošto je Brnabić obećala da će ih pozvati između 11. i 15. decembra, ali je većina odlučila da, ipak, nastave razgovore.
  • Poljoprivrednik

    16.12.2023 13:42
    Seljaci
    ... ko ne ume ništa drugo da radi, taj se bavi "Agrarom"... na svim meridijanima, ti poslovi. sami po sebi, bez dodatnih delatnosti poput ugostiteljstva, prerade hrane, trgovine... svugde je sama poljoprivreda dno dna po pitanju plaćenosti. Zaato se subvencionišu seljaci, da ostanu tamo gde jesu, da ne ne postanu još veći socijalni problem za državu... a hrane, hrane na planeti ima i više nego što je moguće kupiti... zarađujmo pare od drugih privrednih grana, a plodnu zemlju zapustimo malo, na jedo 20ak godina da se obnovi i oporavi od neodgovorne intenzivne proizvodnje koja razara kvalitet zemljišta...
  • Khm

    16.12.2023 12:53
    Idu im na noge za jos jednu dozu prevare i lazi
  • Rade

    16.12.2023 12:47
    Al će ih preveslati...kao i uvek

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti