Novosađani, možete da predložite lokacije za nova dečija igrališta u vašim kvartovima

Grad Novi Sad planira da postavi 47 novih igrališta u narednoj godini, a Novosađani će moći da glasaju za lokacije.
Novosađani, možete da predložite lokacije za nova dečija igrališta u vašim kvartovima
Foto: Pixabay

Kako se navodi na platformi "TvojGrad", građani i građanke mogu da predlože lokacije u svojim kvartovima i komšiluku, a nadležni organi će analizirati pristigle predloge i odabrati izvodljive.

Nakon izbora lokaliteta koje ispunjavaju uslove, na platformi će biti otvoreno glasanje za izbor 47 lokacija na teritoriji 47 mesnih zajednica.

"Dečija igrališta će biti opremljena savremeno dizajniranim rekvizitima za igru, a prema uslovima i standardima visokog kvaliteta, biranih materijala i podloga proverenih na bezbednost, toksičnost i dugotrajnost. U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta definisani su kriterijumi za projektovanje i postavljanje dečijih igrališta na javnim površinama, u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti korisnika", navode nadležni.
 
Svoje predloge lokacija za nova dečija igrališta možete da ostavite OVDE.
  • Sale

    13.03.2024 09:28
    Nova Detelinara
    Nova Detelinara je područje sa puno male dece. Nema nijednog adekvatno uređenog prostora ni za šetnju ni za igru. Puno zgusnutih zgrada gde se nije mislilo na mališane.
  • Komšinica

    21.12.2023 19:33
    Centar
    U Nikolajevskoj porti,Trifkovićev trg, park kod muzeja,Dunavski park sa pravim igralište. Deca u centru nemaju ni jedno igralište
  • !!!

    21.12.2023 14:26
    Onako
    VELIKI RITTTT

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.