VIDEO Etinski: Svi putevi na području Novog Sada prohodni, nigde ne ići bez zimske opreme

Sve novosadske saobraćajnice prvog prioriteta, koje održava Zimska služba JKP "Put", prohodne su, a tokom dana se očekuje nastavak padavina.
VIDEO Etinski: Svi putevi na području Novog Sada prohodni, nigde ne ići bez zimske opreme
Foto: 021.rs

Šef Zimske službe Gojko Etinski za 021.rs kaže da su ekipe na terenu od noći i da se uglavnom soli, te da nema zastoja ni na saobraćajnicama drugog prioriteta, kao ni na drugim ulicama koje nisu među prioritetnim.

Prema njegovim rečima, ne očekuju se veći problemi u saobraćaju, ali je potreban oprez, te savetuje vozačima da prilagode kretanje vremenskim uslovima i da, ukoliko idu na duži put, ne kreću bez zimske opreme.
U izjavi za 021.rs, Etinski objašnjava da se zbog nastavka snežnih padavina danas, kao i tokom sutrašnjeg dana, u slučaju jačeg vetra, mogu očekivati smetovi na putevima van grada i drugim delovima Vojvodine i Srbije, i da zato na put ne treba ići bez odgovarajuće zimske opreme.
 
"Naše ekipe Zimske službe su odmah posle ponoći, kada je počeo da pada sneg, izašle na ulice. Sve ulice I prioriteta su posoljene, kao i deo II prioriteta. Kolovozi su delimično pokriveni snegom i bljuzgavicom, što dovodi do otežanog saobraćaja, a i kolovozi su klizavi. Sneg nije toliko napadao da bi mogle da se koriste hidraulične daske za čišćenje, a kada to bude moguće, počeće se sa tim, a do tada se samo soli. Ovo se odnosi na deonice I prioriteta, što su uglavnom glavne saobraćajnice i ulice gde prolaze autobusi GSP, dok se one II prioriteta za sada ne čiste, sem na pojedinim lokacijama", kaže Etinski.
 
Dodaje da su sve prognoze takve da će sneg padati tokom celog dana i naredne noći, ali da se ne zna koliki će intenzitet biti.
 
 
On kaže da će, dok ne prestanu padavine, raditi na tome da održavaju saobraćajnice I prioriteta prohodnim, kao i da se nadaju da neće biti jakog vetra i nanosa, jer bi tada dolazilo do zastoja.
 
Kao dobro za ove padavine navodi to što je sneg vlažan, a i zemljište je toplo, tako da se sneg mnogo brže topi.
  • @BOTa i Dijamanti

    08.01.2024 14:38
    Dobro da li onda pogonske i upravljacke gume imaju M+S ili 3PMSF? :)

    Da li su gume u dobrom stanju? Pošto se često vozači žale na ispravnost autobusa i loše stanje guma.

    Srećom je kamion GSP-a koji je jutros izvlačio autobus GPS-a koji je skliznuo sa puta na Popovici imao dobre upravljačke i pogonske gume :)
  • BOTa i Dijamanti

    08.01.2024 13:47
    @Pera
    Za tebe i ostale pametnjakoviće slične tebi - Kod autobusa, kao i kod kamiona ne postoji podela na letnje i zimske gume, nego na pogonske i upravljačke . Eto, i nešto novo da naučiš, pored svakodnevnog džangrizanja . Širi dalje.
  • gde su danas

    08.01.2024 12:37
    kamiondzije i jaki senlucari
    Hajde sada kamionzije, raonik pa u kolonu. A i ove junacine sto su senlucile, lopatu u ruke. P.s. kod mene i komsiluka koji je u niskoj gradnji je ocsceno sem ispred novih zgrada, tamo zive pahuljice sto cekaju drugi da im to uradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti