Nastavlja se evakuacija životinja zaglavljenih na Krčedinskoj adi: Po njih dolazi skela od 28 tona

Posle dve ture evakuacije sa Krčedinske ade, obavljene u utorak, danas će biti nastavljeno spasavanje životinja zarobljenih zbog rasta nivoa Dunava.
Na višim delovima Krčedinske ade bilo je zarobljeno oko 200 životinja, pre svega konja i goveda. Njima su u ponedeljak vatrogasci i vojska dopremali hranu.
 
Prilikom evakuacije došlo je do nekoliko problema: prva skela nije imala ogradu, zatim se brod zaglavio, a na kraju i pokvario, te su na bezbedno prevezene samo dve ture od po 30 životinja.
Prema rečima vlasnika životinja Milenka Plavšića, ima i uginulih životinja.
 
"Moje životinje su gladne i smrznute, sad moram da ih hranim. Puno se naroda odazvalo i država, hvala vam. One životinje koje su pobegle, njih ćemo isto skupljati da ne prave ljudima štetu", kazao je Plavšić.
Iz "Vojvodinašuma" su najavili oko 10 polazaka za evakuaciju, a tačan broj uginulih životinja još nije poznat.
 
Iz "Vojvodinašuma" su ranije naveli da su na inicijativu Pokrajinske vlade i molbe vlasnika stoke na raspolaganje stavili svoje ljudske i tehničke resurse. Ovo preduzeće će obezbediti i finansirati skelu od 28 tona pomoću koje će životinje na bezbedan način, uz prisustvo Veterinarskih inspektora, danas biti prebačene na bezbedno.
  • Nataša

    11.01.2024 21:25
    Priroda
    Priroda i životinje.
  • Pitam se pitam

    10.01.2024 14:03
    Pitam se pitam kako je vlasnik svih prethodnih godina brinuo savesno i s pažnjom o životinjama. Pa bilo je godina kada je nivo Dunava bio veči nego što je sad. Al je tad vlasnik imao dostupne skele da organizuje prevoz, ali su sada te skele odjendom nedostupne, sklonjene. Biće ovde da je neko bacio okce na adu pa mu ne treba više stoka, a vlasnika bi da okarakteriše kao nesavesnog i da ga elegantno skloni. Izgleda da je čovek doveden u pat poziciju, ako nećeš milom može se i drugačije...
  • Đuro

    10.01.2024 13:31
    Vlasnici
    Sada kada je muka, ajde pomozi Đuka, dotični vlasnik se sam javlja tražeći pomoć, a letos i prošle godine, kada su konji i ostala stoka izletali ljudima pod vozila, ugrožavajući bezbednost saobraćaja i nanosili štetu, tada su konji i ostala stoka ničiji, niko nije odgovaran za štetu, a sad se svezna čije je šta. Jel u redu vlasnici tako zlostavljati životinje i onda još tražiti pomoć, a kada su konji izletili pod autobus pun radnika, sletio sa puta,srećom niko nije stradao sem par konja, tada se vlasnici ne znaju, ne javljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.