"Parking servis" ima novi način kažnjavanja - šta ako ne primetite da ste dobili kaznu?

"Parking servis" kazne za parkiranje više neće ostavljati na vetrobranskom staklu vozilu. Ipak, kako poručuju, opomene za neplaćenu kaznu i dalje će stizati na adresu vlasnika vozila.
"Parking servis" ima novi način kažnjavanja - šta ako ne primetite da ste dobili kaznu?
Foto: 021.rs
Javno preduzeće zaduženo za parkinge u Novom Sadu od danas, 15. januara, počelo je sa primenom novog sistema za elektronsku kontrolu naplate parkiranja.
 
Kazna, odnosno "nalog za plaćanje posebne parking karte" više se neće postavljati na vetrobransko staklo vozila, dok su građanima informacije o kaznama dostupne na sajtu parkingns.rs.
Međutim, ukoliko i ne posete ovaj sajt, vlasnicima vozila će na adresu stići opomena za neplaćenju kaznu za parking.
 
Opomene će se slati u roku od osam dana od trenutka kažnjavanja, odnosno ukoliko građani u tom roku ne plate "posebnu kartu" od 900 dinara. 
U ovom javnom preduzeću za 021.rs navode da se tako izbegava mogućnost da građani ne saznaju za postojanje ove obaveze, ukoliko nisu prethodno bili na sajtu.
 
Portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić navodi da uvođenjem u rad tri vozila za elektronsku kontrolu naplate parkiranja prestaje praksa da kontrolor ostavlja "nalog za plaćanje posebne parking karte" jer ih više neće biti na ulicama, ali da time neće biti sakriveno od građana da imaju obavezu plaćanja ove karte.
 
Građani koji sumnjaju da imaju kaznu, mogu to da provere na sajtu parkingns.rs tako što će ukucati registarsku tablicu. Ukoliko to ne urade, stići će opomena na adresu kako bi se izbegla naplata kazne preko izvršiitelja, čime se troškovi znatno uvećavaju. 
 
Jeknić navodi da će građani i dalje moći da ulože žalbu ukoliko im stigne opomena ili primete da im je izdata kazna, a imaju dokaz o tome da su platili parkiranje. 
Radnici koji su do sada kontrolisali parkiranje više to neće činiti, već će raditi druge poslove u okviru preduzeća.
 
Takođe, prestala je mogućnost kupovine i korišćenja papirnih parking karata. Osim plaćanja putem SMS poruke, mogu se kupiti i elektronske parking karte na više prodajnih mesta u gradu. Spisak prodajnih mesta može se pogledati na sajtu preduzeća.
  • ŽIKA

    22.04.2024 23:12
    Nemam lepe reči
    Čist bezobrazluk i otimanje para. Kažu imaš tri minuta i ako te uslikao trenutno kad si stao na parking (mozda na 30 sekundi) on odlazi i šalje kaznu ako nema uplate! Gubi svaki sud ali ljudi neće za 990 din. Da se sude. Lopovi
  • Novosadjanin

    22.04.2024 01:30
    Kazna
    Redovno placam parking 10 godine unazad, a sa njihovim novi sistemom sam za tri meseca dobro 10 kasnije, vise nema tolerancije od 15 min
  • noname

    20.04.2024 12:10
    može im se
    Oni su uvek u pravu imaju advokate ako baš neko fizičko lice ima nameru da ih tužu, na to i čekaju da im platiš sad ili kasnije sa kamatom njima je bolje. Firma osnovana sa četkicom i kanticom boje (od nečega se mora početi). Stalan priliv novca i rodbinsko/kumovsko/prijateljsko zapošljavanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti