Pokret "Bravo": Novi sistem naplate karata u autobusima GSP-a besmislen, samo će stvoriti gužve

Građanski pokret "Bravo" traži od GSP-a da odloži uvođenje elektronske karte u autobusima dok se ne nađe bolje rešenje jer će predloženi sistem sa čekiranjima putnika napraviti gužve.
Pokret "Bravo": Novi sistem naplate karata u autobusima GSP-a besmislen, samo će stvoriti gužve
Foto: 021.rs
Ovaj pokret u saopštenju kaže da pokušaj Srpske napredne stranke da u Novom Sadu uvede elektronsku naplatu prevoza u gradskom saobraćaju već sada obećava veliki neuspeh i primer nestručnosti i neznanja.
Navode da su sistemi čekiranja zastareli i ujedno neefikasni i kontraproduktivni, kao i da je to potpuno suprotno onome što su navodili kao razlog za uvođenje sistema, a koji je bio efikasnost. 
"Bravo" ocenjuje da se uvođenjem novog sistema neće ubrzati odlazak vozila sa stajališta, nego samo praviti dodatne gužve.
 
"Pokret 'Bravo' poziva gradsku vlast i GSP da odustanu od ovakvog sistema naplate karata, da ne uvode ovakvu primenu elektronskih karata i da razmotre druga, već oprobana rešenja iz drugih gradova. Sve analize i stručno proveravanje treba sprovesti kako bi se odabrao sistem koji će omogućiti građanima da jednostavno kupe karte, bilo to na trafici, preko SMS-a ili platnom karticom preko aplikacije. Ovakvi sistemi već postoje u gradovima kao što su, na primer, Beograd ili Zagreb. Ako mogu Beograd i Zagreb, zašto ne bi mogao i Novi Sad", pita "Bravo".
 
Ovaj pokret podseća da Grad planira da ove e-novčanike, tj. elektronske karte prodaje po ceni od 65 dinara, dok bi sadašnje papirne karte koje se kupuju kod vozača od 5. februara poskupele sa 65 na 100 dinara.
Ovaj, kako kažu, pogubni sistem "ček-in, ček-out" na ulazima će napraviti gužve i većinu građana naterati da odustanu od korišćenja elektronskih karata, jer će biti daleko jednostavnije da samo daju 100 dinara.
 
"Tako će SNS ostvariti osnovni cilj - da poveća cenu prevoza", zaključuje "Bravo".
  • Lenny

    05.02.2024 17:45
    E stvarno...
    Osposobite kioske, zaposlite nove ljude pa da ne kupujemo karte kod vozača, već na kioscima kao nekad.
  • @Vlastodržac

    22.01.2024 12:50
    bravo
    ne znam šta reći kad se neko javi kao ovaj expert Vlastordržac a jedino je jasno da je plaćen sa sendvičem.
    ovako glup sistem naplate moze da smisli samo izrazito glup naprednjak, dakle to da je naprednjak je potreban, ali nije dovoljan uslov, ako je iole pametan npr kao Šapić (to i niej tako puno, ali opet je bolje od ovih naših) neće ti ovakva glupost sa kupovinom karte u kockarnici pasti napamet, naročito zato što to isto moze da radi samo sa npr cles karticom
  • Anita

    17.01.2024 13:18
    elektronske karte
    Mislim ovo oko elektronskih karata za gradski prevoz napraviće samo veće gužve jer puno starih ljudi koristi gradski prevoz i teško će se snaći oko korišćenja elekteonskih karata. Bilo bi dobro da se ako vozači n e mogu prodavati karte, mogu kupiti na kioscima obične papirnate karte a ko hoće neka koristi elektronske karte za gradski prevoz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti