VIDEO: Građani se žale na otkazivanje polazaka iz Begeča, GSP kaže da je sve u redu

Begečani su se požalili redakciji 021.rs da ima sve više otkazanih polazaka autobusa gradskog prevoza, što dodatno otežava dolazak do Novog Sada jer u proseku imaju jedan polazak na sat.
VIDEO: Građani se žale na otkazivanje polazaka iz Begeča, GSP kaže da je sve u redu
Foto: 021.rs
U Gradskom saobraćajnom preduzeću navode da nema problema na liniji 56 za Begeč. Ukoliko se i desi kvar, kažu, polazak se nadoknađuje autobusom iz rezerve. 
 
Kako se može čuti od meštana Begeča, proteklih meseci ne prođe nekoliko dana, a da neki od polazaka nije bio na vreme ili da je otkazan.
Begečanka koja svaki dan ide autobusom za Novi Sad zbog posla i drugih obaveza poslala je portalu 021.rs snimak od srede, 17. januara, kada je autobus koji je krenuo u 11.50 časova stao kod Satelitske pijace usled kvara. Novi autobus čekali su gotovo sat vremena. 
 
"Vozač je stao i samo nam saopštio da autobus ne može dalje. Rekao je i da, ako nam je hladno, možemo da sedimo unutra dok ne dođe rezerva ili naredni po rasporedu. Ovo je već drugi slučaj za samo nedelju dana da sam lično bila u autobusu koji je stao zbog kvara, prethodni je bio ili u sredu ili četvrtak na zadnjem polasku u 23.45 časova i tada se pokvario na Novosadskom putu nedaleko od garaže GSP-a. Nije prvi put da se ovo dešava. Čula sam od komšija i drugih putnika u autobusu barem za desetak slučajeva i uvek se pokvario autobus. Ne znam kako prave rasporede koji autobus ide na koju liniju, ali naš begečki previše kvari i treba nešto preduzeti, jer i ovako imamo malo polazaka, oko jedan na sat, i onda ako jedan propadne, sigurno kasniš", kaže ova stanovnica Begeča.
U GSP-u za 021.rs su potvrdili da je u sredu bio kvar, ali da je to odmah rešeno i da za pritužbe nema osnova.
 
 
Kažu da su ispitali situaciju na liniji Novi Sad-Begeč i ustanovili da nema osnova za tvrdnje da na njoj izostaju polasci jer, kako kažu, "moderna tehnologija, poput GPS-a kojima se prate autobusi, omogućava da u svakom momentu tačno, nedvosmisleno i precizno znamo da li su se vozači pridržavali reda vožnje i da li su polasci obavljeni."
 
"Na polasku iz Novog Sada ka Begeču u 11.50 časova, dana 17. januara 2024, dogodio se kvar na vozilu. Po proceduri vozač je nakon obaveštavanja o kvaru, sačekao instrukcije pokretnog mehaničara koji je konstatovao da kvar nije moguće otkloniti na licu mesta, te je dispečer uputio zamensko vozilo. Polazak je realizovan zamenskim vozilom uz nekoliko minuta odstupanja. Prema podacima iz dispečerskog centra, od 8. do 12. januara polazak u 23.45 iz Novog Sada je saobraćao do krajnje destinacije u Begeču", navode iz GSP-a.
 
U gradskom preduzeću dodaju da kada se radi o autobusima koji saobraćaju na linijama koristi "rotirajući sistem", što znači da se autobus i vozač pomeraju svakih pet do šest dana na drugu liniju, odnosno druge polaske.
Za 021.rs iz GSP-a su po pitanju broja polazaka naveli samo ukupan broj, ali nisu objasnili zašto radnim danom od 4.30 do 23.45 ima 26 polazaka, odnosno prosečno ima 1,3 polaska po satu, dok je to vikendom manje, odnosno autobusi kreću u proseku na svakih 65 do 70 minuta.
 
Konačno, gradski prevoznik na pritužbe Begečana odgovara rečenicom u kojoj kažu da nema prostora za tvrdnje da su meštani Begeča oštećeni ili da nema dovoljno polazaka na navedenoj liniji.
  • Begečan

    22.01.2024 13:36
    Kad bi se gađali spensom
    Putujem svaki dan za Novi Sad iz Begeča. Redovno šalju kratke - "solo" autobuse u 11.45 i 12.40 iz Begeča. Autobus se napuni još u Begeču a čim se dođe do Poljoprivredne škole u Futogu, nastaje kolaps, toliko dece uđe u autobus da nema više mesta ni za šibicu. Mi Begečani putujemo 50 minuta što je strašno. Malo pogledajte potrebe građana Begeča, frenkvenciju polazaka i broj putnika po polasku. Izbacite stanice koje nam nisu potrebne i u "špicu" pošaljite dugačke autobuse i dodajte koji polazak više pa ćemo biti i zadovoljni, ovako nula bodova-
  • Sargarepar

    18.01.2024 22:27
    Begeč nema savet mz
    Ovima je mandat istekao pre godinu ipo i nikom ništa. Ko kontroliše to? Da li iko zna da je to protiv zakona? Sramota! Jedini smo koji nemaju savet mz
  • DEODATVS

    18.01.2024 19:22
    "Ništa ne fali!"
    Sve je u najboljem redu, polazaka ima koliko treba a to što ljudi kasne sat vremena zbog kvarova autobusa - JE BI GA jer nema osnova za žalbu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti