FOTO: Šta se dešava sa skulpturom Mike Antića u Dunavskom parku?

Skulptura posvećena pesniku Miroslavu Miki Antiću oštećena je u oluji koja je Novi Sad pogodila u julu prošle godine.
FOTO: Šta se dešava sa skulpturom Mike Antića u Dunavskom parku?
Foto: 021.rs
Skulptura je potom sklonjena i predata Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada kako bi se poslala u konzervatorsku radionicu, u kojoj bi se oštećenja uklonila. 
Međutim, nekoliko meseci nakon same oluje, pesnika i dalje nema. Novosađani su pisali portalu 021.rs sa pitanjima zbog čega još uvek skulptura nije vraćena na mesto.
 
Kako iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada kažu za 021.rs, u momentu kada se desila oluja ova institucija nije imala odvojene novčane resurse za restauraciju ovog spomenika u Dunavskom parku.
Zbog toga je, kako navode, proces dostavljanja skulpture konzervatorskoj radionici potrajao duže vreme.
 
 
"Skulptura je sada u konzervatorskoj radionici i na njenoj restauraciji se aktivno radi. Još uvek nemamo izveštaj o oštećenjima nastalim prilikom oluje, ali jasno je da nisu velika i da će biti relativno brzo restaurirana i vraćena na staro mesto", navode iz ove institucije.

Podsetimo, julske oluje u Novom Sadu napravile su veliku štetu kako po prirodu, tako i po spomenike kulture širom grada. Nadležnima je bilo potrebno čak nekoliko meseci kako bi uklonili brojne probleme, a neki su i dalje vidljivi.

  • Mrki

    26.01.2024 10:44
    Ubijaju sećanje na sve pristojno i civilizovano u novom sadu.
  • Nenad

    26.01.2024 07:40
    Mika Antić nije njihov pesnik, Igor Mirović je onaj koga oni vole.
  • Čuj

    26.01.2024 07:22
    Ovo
    Jasno je da oštećenja nisu ozbiljna, brzo će biti gotovo. A nisu imali novca za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti