Šta se dešava sa krovom sale za fizičko u OŠ "Jožef Atila"? Deca fizičko rade u dvorištu i učionici

Sala za fizičko u Osnovnoj školi "Jožef Atila" na Telepu, koja je pretrpela veliku štetu tokom julskih superćelijskih oluja, još uvek nije sanirana, a đaci časove imaju u dvorištu ili u učionici.
Šta se dešava sa krovom sale za fizičko u OŠ "Jožef Atila"? Deca fizičko rade u dvorištu i učionici
Foto: 021.rs

Iako je najavljeno da će radovi biti gotovi do 1. septembra, to se nije dogodilo do danas. Deo roditelja nezadovoljan je izostankom zvaničnih informacija o toku radova i činjenicom da učenici nisu imali pošten čas fizičkog od početka školske godine.

Radove, inače, finansira Pokrajinska vlada.

Isidora Radmanović, predsednica Saveta roditelja ove škole kaže za 021.rs da je zbog radova na sanaciji krova fiskulturne sale celo dvorište bilo ograđeno trakom kad je počela školska godina, a "Zelenilo" još uvek u tom trenutku nije odnelo izlomljeno drveće iz dvorišta.
 
"Sva deca (oko 1.300 đaka) su koristili samo deo dvorišta kod glavnog ulaza. Fizičko im se u tom periodu ostvaruje u učionici, gde im je postavljen sto za stoni tenis. Dvoje igraju, ostali na telefonima. Deo dvorišta je, mislim, tek početkom oktobra osposobljen, kad je dozvoljeno bilo po dva odeljenja da ga koriste, da bi i ostatak bio otvoren tokom oktobra. Tada počinje i loše vreme, pa im se opet časovi zbog toga održavaju u učionici", priča ova majka.
Dodaje da se fizičko đacima i otkazuje, naročito kad je prvi ili poslednji čas po redu.
 
"Apsolutno da roditelji nemaju više razumevanja. Imamo nezvaničnu informaciju da do Božića sala neće biti gotova", navodi Radmanović.
 
Kako za 021.rs navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, izvođač radova na sanaciji krova škole OŠ "Jožef Atila" je veternička firma "Simbo gradnja", a opredeljeno je nešto više od 104 miliona dinara za radove.
 
Trenutno su, kažu, radovi u završnoj fazi, a nisu završeni do početka školske godine iz bezbednosnih razloga.
"Prilikom olujnog nevremena oštećen je krov, dok je prilikom sanacije krova uočeno da moraju da se ojačaju lamelirani nosači, jer u suprotnom sala ne bi bila bezbedna za korišćenje i bila bi ugrožena bezbednost dece i ostalih korisnika. Nakon toga pristupilo se izradi dokumentacije, a zatim i sanaciji, te su radovi trenutno u toku u završnoj fazi. Imajući u vidu da su započeti radovi samo deo rekonstrukcije fiskulturne sale pristupilo se kompletnoj rekonstrukciji sale kako bi deca i ostali korisnici dobili jedan savremen i funkcionalan prostor gde će biti ugrađeni materijali i elementi po najsavremenijim standardima", navode u Upravi za naš portal.
 
Procena zvaničnika je da će svi radovi na fiskulturnoj sali biti završeni do 20. decembra ove godine.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Zebra

    17.11.2023 19:44
    Ma koga briga, deca nemaju prava glasa! Svakako će vraćati dugove koje danasnji kriminalci prave!
  • Richard

    16.11.2023 01:10
    Jozef Atila
    Za cega sluzi domar u toj skoli.. nego da posklanja granje i da osposobi deci normalno kretanje po dvoristu, da organizuje kojim redosledom ce se odvijati radovi na tom objektu za koji je zaduzen
    S obzirom da je domar obicno neka ispijalica piva ili lezilebovic koji nema nikakvu platu, toliko ima i napretka.
  • Sanja

    15.11.2023 20:02
    Strasno!!!
    Toliko o tome i priči da je potrebno deci uvesti još dodatne(pored redovnih) časove fizičkog u cilju prevencije od nasilja a onda ih ostave bez i jednog časa fizičkog. Toliko vremena raditi na sanaciji krova a nesto manje bitno preko noći se izgradi. Stvarno se pokazuje velika "briga" za našu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti