Novca za Botaničku baštu na Petrovaradinskoj tvrđavi nema: Grad će "uložiti dodatne napore"

Novi Sad će uložiti dodatne napore da obezbedi novac za izgradnju Botaničke bašte, kažu u gradskoj vlasti za 021.rs.
Novca za Botaničku baštu na Petrovaradinskoj tvrđavi nema: Grad će "uložiti dodatne napore"
Foto: 021.rs
Ovim su potvrdili pisanje 021.rs da Novi Sad u budžetu nema 1,4 milijarde dinara za prvu fazu ovih radova. Podsetimo, nedavno je izdata građevinska dozvola za ovaj projekat. 
 
Grad je konačno odgovorio na pitanja o tome kako napreduje projekat, posle skoro dve nedelje.
Iz Gradske kuće kažu da je završena projektno-tehnička dokumentacija. Dodali su i da je građevinsku dozvolu za prvu fazu dobijena 14. decembra.
 
Dodaju i da su, kako je izrada dokumentacije završena, u toku aktivnosti na pripremi i obezbeđivanju sredstava za realizaciju projekta.
"U Programu korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine su za aktivnosti na izgradnji kompleksa Botaničke bašte u Novom Sadu obezbeđena sredstva za stvaranje uslova za početak izgradnje Botaničke bašte, a uložiće se dodatni napori kako bi se sredstva obezbedila, kako iz domaćih, tako i iz međunarodnih fondova. Izgradnja kompleksa Botaničke bašte u Novom Sadu je planirana fazno", navodi se u odgovoru gradske vlasti. 
 
Podsećamo da je 021.rs saznao da je Novi Sad dobio građevinsku dozvolu za izgradnju botaničke bašte, iako u budžetu za 2024. godinu nisu izdvojena sredstva za radove koji su procenjeni u iznosu od 1,4 milijarde.
 
U celokupnom budžetu grada i programima rada uprava i preduzeća, navodi se samo 100.000 dinara, što je evidentno nedovoljno za poslove na izgradnji.
Svemu ovome dodajmo da je zbog priče koju je objavio 021.rs, stranka Istina, koja je deo vladajuće koalicije, saopštila da više neće učestvovati u radu Skupštine grada jer su nezadvoljni time što nema Botaničke bašte za šta su se zalagali prethodnih godina.
 
Na ovo je reagovala vladajuća SNS navodeći da je Istina iznela niz laži u svom saopštenju, a sve zarad prikupljanja jeftinih poena pred predstojeće izbore.
 
Oni su dodali da je pre radova neophodno ispunjenje i drugih preduslova za gradnju, kao što je realizacija arheoloških istražnih radnji i da su sredstva za ove aktivnosti planirana u budžetu. Time su i oni posredno potvrdili da za sada nema novca za radove.
  • Mima

    30.01.2024 10:59
    Istina izadje na videlo
    Dokazalo se da stranka Istina,ipak prica istinu,znaci nije do "jeftinih poena"zbog predstojicih izbora nego im je izgleda dosta sns-ovih praznih obecanja.Podrska
  • Maja K

    30.01.2024 08:07
    Fali vam jedan papir
    Skupo i sporo ide to sa dokumentacija. dok svako uzme deo kolača para nema za više. I šta još treba da se pribavi, da počnu konačno radovi?
  • Peđa

    30.01.2024 08:05
    Bašta je planirana da se radi sa partnerom iz Turske gde su paralelno trebali da prave svoju baštu. Ako tamo već rade, hoće li slaviti desetogodišnjicu, a ovde da nije ni ašov zabijen?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti