Objavljeni prvi rezultati konkursa za stanove solidarnosti na Novom naselju

Grad Novi Sad je posle 10 meseci objavio prve rezultate konkursa za stanove solidarnosti u Ulici Momčila Tapavice BB, na Novom naselju.
Objavljeni prvi rezultati konkursa za stanove solidarnosti na Novom naselju
Foto: 021.rs
Rang lista odnosi se na dodelu stanova petočlanim domaćinstvima u lameli V. Konkurisala je ukupno 41 porodica.
 
Preliminarna rang lista je najpre objavljena u Dnevniku, kao i na sajtu grada
Na osnovu bodovanja kandidata predložena je rang lista, na koju je moguće podneti prigovor u roku od 15 dana. 
 
Objavljivanje konačne rang liste moglo bi da potraje, s obzirom na to da je i na prethodnim konkursima bilo žalbi.
Porodice koje su među prvih pet imaju pravo da kupe jedan od pet stanova, koji u proseku imaju 60 kvadrata.
 
U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je cena kvadrata 116.774,63 dinara. Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina.
 
Za sada nema informacija kada će se pojaviti rang liste za ostale stanove u lameli pet, iako je prvobitni rok bio kraj oktobra.
 
Na pitanje 021.rs, koje smo poslali lokalnoj upravi pre nekoliko dana, još nije stigao odgovor. 
 
U decembru su saopštili da se kasni zbog prikupljanja dokumentacije, čemu je doprineo i štrajk poštara. Iz gradske uprave su tada za 021.rs naveli da je za 25 stanova bilo 538 kandidata. 
 
Osim pomenutih pet stanova za petočlane porodice, u lameli pet se nudi sedam stanova prosečne površine od 40 kvadratnih metara za dvočlane porodice, osam stanova površine 43 kvadratna metra za tročlana domaćinstva, dok je za četvoročlane porodice namenjeno pet stanova od 56 kvadrata.
 
U ovoj lameli postoje još dva stana, koja će se prodati po komercijalnim uslovima.
Podsetimo da je do sada završena i useljenja lamela šest sa 27 stanova.
 
Za lamelu četiri, sa 74 stana, nedavno je završena javna nabavka za izbor izvođača radova. Ugovoreno je da se radovi plate 660 miliona dinara sa PDV-om, s rokom izvođenja radova od godinu dana.
  • Svetlana

    05.02.2024 15:00
    @NV
    Drago mi je da ste se Vi i Vasa sestra porodile bez problema i da su deca dobro, ali me zanima kakve veze ima ovaj clanak sa tim?! Ili je to onaj princip "Hajde da laprdamo, pa nije vazno o cemu."
  • /

    05.02.2024 13:45
    @NV
    Promašila si vest
  • NV

    05.02.2024 12:00
    Nemogu da verujem u ovakve price.I sama sam se porodila dva puta,kao i moja sestra bez ikakve veze u potodilistu i samo reci hvale imamo i ja i sestra za tu ustanovu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.