FOTO: Nastavljena akcija ozelenjavanja - na Limanu zasađeno 28 koprivića

Akcija ozelenjavanja Novog Sada nastavljena je danas sadnjom na Limanu.

Posađeno je 17 koprivića u Balzakovoj ulici, na granici Limana III i IV, kao i 11 koprivića u Ulici Narodnog Fronta.

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredne Mira Radenović Bojić navela je da je u narednim danima planirana sadnja 114 stabala u stambenom bloku oivčenom ulicama Narodnog fronta, Šekspirovom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom.
 
"Tako se polako povezujemo sa Limanskim parkom, gde smo u prethodnih mesec dana u akcijama sadnje izvršili kompletnu sanaciju zelenila, pri čemu je posađeno preko 250 stabala. Ovo jasno ukazuje da sprovodimo zaista ozbiljnu akciju ozelenjavanja našeg grada i unapređenja zelenog fonda", navela je Radenović Bojić i najavila da će uskoro biti organizovana i sadnja po jednog koprivića u svakoj mesnoj zajednici.
Ona je podsetila da je više od 3.000 stabala u punoj životnoj starosti na teritoriji Grada decastirano tokom julskih oluja i istakla da je predviđeno da se sadnjom 6.000 stabala u narednih pet godina zeleni fond Novog Sada oporavi i duplira.
 
 
Akcija ozelenjavanja sprovodi se na osnovu Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027 godine. 
  • bora

    08.02.2024 13:30
    samo koprivic
    PAMETNO.On uspeva u Novom Sadu i otporan u odnosu na
    neke gluposti koje su sadjene na keju.Najbolji primer Radnicka
    ulica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti