Šta kaže gradonačelnik Đurić o "četiri potpuno nova parka" u Novom Sadu?

Srpska napredna stranka tvrdi da je Novi Sad, tokom 12 godina koliko su na čelu grada, dobio četiri potpuno nova parka, a gradonačelnik Milan Đurić za 021.rs objašnjava koji su to parkovi.
Šta kaže gradonačelnik Đurić o "četiri potpuno nova parka" u Novom Sadu?
Foto: 021.rs

"Urađen je Sentandrejski park, koji potpada pod Slanu baru, park kod Ranžirne stanice (odnosno između Novog naselja i Detelinare), kao i park kod Kvantaške pijace, gde je Železnički most. Tu je više zasađeno, ali je i taj park uređen sada. Radimo i park kod Spensa i Univerzitetski park", naveo je Đurić.

Kako kaže, nada se da će biti urađeni i parkovi na Telepu i Limanu 4, kao i duž keja gde ima potencijal, kako kaže, da se zasadi neko drveće.
 
"Neko broji koliko ima ili koliko nema parkova, šta mi tu da radimo. Trudimo se da ozelenjavamo grad, ali nije lako, posebno posle julskih oluja prošle godine", objasnio je gradonačelnik Novog Sada.
Zašto se priča o parkovima?
 
Sve je počelo kada je stranka Istina saopštila da više neće prisustvovati sednicama Skupštine Novog Sada, a kap koja je prelila čašu nezadovoljstva bila je priča objavljena na 021.rs da za projekat Botaničke bašte u ovoj godini - nema novca.
 
Oplela je Istina po naprednjacima, ukazujući na odsustvo brige vlasti za zelene površine, dodajući da im je više stalo da pogoduju pojedincima, nego našim sugrađanima, što "predstavlja krajnji oblik licemerstva i zloupotrebe pozicija i poverenja koje su dobili". 
 
Nisu ostali naprednjaci nemi na ove kritike, pa su se oglasili. Tamo gde je Istina kritikovala, SNS je isticala svoje uspehe. U tom hvaljenju, naveli su i sledeće:
 
"Od kada Srpska napredna stranka vodi grad, Novi Sad je dobio četiri potpuno nova parka, rekonstruisani su postojeći parku i tu nismo stali. Nastavljamo da gradimo nove parkove, sadimo preko 50.000 stabala, a sve zahvaljujući odgovornom vođenju našeg grada", napisali su oni.
 
Tvrdnja o "četiri potpuno nova parka" deluje čudno, imajući u vidu da je bivši gradonačelnik Miloš Vučević iza sebe ostavio park između Novog naselja i Detelinare, dok se sadašnji prvi čovek grada Milan Đurić dao da u njegovom mandatu bude izgrađen Park kod Spensa. 
 
Portal 021.rs je odmah nakon objavljenog saopštenja uputio pitanja Srpskoj naprednoj stranci, tražeći objašnjenje o tome gde se nalaze ta "četiri potpuno nova parka". Međutim, ni posle gotovo dve nedelje, odgovori od naprednjaka nisu stigli.
Aktivistkinja Ekološkog fronta Marijana Mutavčieva rekla je za 021.rs da je, koliko je ona upoznata, formiran park uz Bulevar Evrope, ukazujući da i tu ima dosta betona.
 
"Možda jedan od tih parkova može da bude ovo što se gradi uz Spens na Bulevaru cara Lazara, ali i to je jedna vrlo mala površina, na kojoj ćete opet imati i više betonskih staza, i ne znam kako to može da se zove parkom", navodi ona.
 
Član Građanskog pokreta Bravo Petar Holik rekao je da je neverovatno da naprednjaci pričaju o Botaničkoj bašti i "četiri potpuno nova parka", a, po njegovim rečima, uništili su toliko toga.
 
"Što se tiče parkova, postoji novi park na Novom naselju, gde ima više betona nego drveća. Nemam ideju šta oni smatraju parkom, po nekim stručnim tumačenjima, park mora da ima površinu od barem pet hektara, a mi nemamo to", navodi Holik.

Komentari 34

  • Zemlja čudesa

    10.02.2024 15:41
    Najveće dostignuće, antologijsko, "Gradskog zelenila" je ono ubacivanje zelenih grana u osušene sadnice kad im je dolazio Veliki Šef. Stelt parkovi su ipak klasu ispod toga, a sledeće što očekujem su parkovi u saksijama.
  • pajo patak

    10.02.2024 12:02
    @Agamemnon
    љага, nije te bilo tri mjeseca, vrati se u Njemačku na novu šihtu, a nas ostavi na miru.
  • Ko, koliko

    10.02.2024 10:03
    Ne zna se
    Mesecima su duž Bul. Evrope, kroz razdelno ostrvo su postavljali cevi, za navodnjavanje kap po kap. Od tada, ni jedno drvo nisu zasadili. Važno da je novac, opravdano potrošen!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti