Agencija za kapitalne investicije preuzima poslove ZIG-a

O gradskim investicijama od početka naredne godine brinuće Agencija za upravljanje kapitalnim investicijama, koja će praktično preuzeti poslove koje je do sada obavljao Zavod za izgradnju grada.

O gradskim investicijama od početka naredne godine brinuće Agencija za upravljanje kapitalnim investicijama, koja će praktično preuzeti poslove koje je do sada obavljao Zavod za izgradnju grada.

Donosioci odluke koji su glasali za uvođenje Agencije smatraju da će se na taj način brže i kvalitetnije obavljati komunalni i infrastrukturni poslovi, dok predstavnici opozicije navode da je jedini razlog formiranja uhlebljenje partijskih kadrova.

Ova agencija će se baviti poslovima nadzora svih investicija koje izvode javna preduzeća, donosiće planove i rokove za njihovo izvođenje i daveti saglasnost na urbanistička dokumenta. Kako je kazao gradonačelnik Igor Pavličić, Zavod za izgradnju grada će i dalje raditi poslove iz svoje nadležnosti, ali izvođenje većih investicija neko mora da kontroliše.

Lider novosadskih radikala Đurađ Jakšić smatra da je Agencija formirana samo kako bi do izbora bili zaposleni stranački aktivisti, dok šefica odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Maja Gojković navodi da je ovo jasan pokazatelj da nešto ne funkcioniše na liniji Gradska kuća - ZIG.

  • Ljuska bez kikirikija

    03.01.2012 23:21
    Iju ju ju nakotilo se politickih poslusnika koje treba ugurati negde da crpe drzavne i novosadske pare
    pa im sada i agencija treba!
    Jako providno zutiiii jakoo
  • Mustra Bechka

    03.01.2012 23:20
    Sigurna sam da ce biti raspisan konkurs za radna mesta u toj agenciji! Da nece zaposljavati konobarice na mestima rukovodioca i zamenika direktora kao i konobare i kvazi magistre!
    Sigurno nece biti tako! Nece biti ni politickih k*rvi koje su u vezana zbog politickickih koalicija itd.
  • demokrata

    03.01.2012 16:32
    maja
    maja je upravu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti