FOTO: Zelenilo postavlja zaštitne stubiće oko zelenih površina

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" postavili su tokom januara 111 metalnih zaštitnih stubića, koji onemogućavaju nesavesne vozače da automobile parkiraju na zelenim površinama.
Stubići su postavljeni u devet novosadskih ulica.
 
Kako kažu u Zelenilu, stubići značajno pomažu očuvanju zelenih površina.
"Trideset stubića smo postavili oko travnjaka u Bulevaru vojvode Stepe, u Ulici Miše Dimitrijevića 23, još 18 u Ravaničkoj. Svugde gde su zelene površine na udaru nesavesnih vlasnika vozila, pokušavamo da ih onemogućimo da prave prekršaje i uništavaju travnjake i ukrasno šiblje i cveće", kaže Jelena Prica, pomoćnica direktora JKP "Gradsko zelenilo".
Navodi da će postavljanje stubića biti nastavljeno tokom narednih meseci.
 
 
Kako kaže Jelena Prica, tokom 2023. godine, radi zaštite novosadskih travnatih površina, postavljeno je ukupno 1.556 metalnih zaštitnih stubića. 
 
Pažnja je, navodi ona, posvećena travnjacima na Bulevaru Evrope, Bulevaru oslobođenja, Bulevaru cara Lazara, ulicama Felegi Tivadara, Save Kovačevića, Karađorđevoj, Koste Šokice, Gundulićevoj, Visarionovoj. Stubići su postavljeni i na Jugovićevu i u Veterniku oko Pravoslavne crkve.
  • Trt

    20.02.2024 18:34
    @maja

    Ako memaš parkinga ispred zgrade, zašto nama kukaš? Prodaj auto ili promeni zgradu, ne znam šta drugo očekuješ da se desi, možda da se specijalno zbog tebe dozvoli parkiranje svuda?
  • maja

    20.02.2024 13:41
    rumenacka
    Bilo ih je ispred nase zgrade, gde nikad trave ni leti bilo nije. Jedino auto u stan da parkiram,
  • ja

    20.02.2024 12:23
    a parking
    Parkiranje automobila u Novom Sadu je postala misaona imenica.Dobijam napad nervoze ,kad se vraćam kući kolima odnekud.Ovo je užas i stubići i parking ,a i travica koje nema...(Podbara)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti