Vučić: Do kraja septembra će biti završena pruga Novi Sad - Subotica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja septembra biti završena pruga Novi Sad - Subotica.
Vučić: Do kraja septembra će biti završena pruga Novi Sad - Subotica
Foto: 021.rs
Dodao je da će se već od 1. decembra od Beograda do Subotice putovati sat i 10 minuta.
 
On, međutim, nije rekao više informacija o radovima i koliko je do sada urađeno.
"Do kraja ove godine ćemo završiti autoput do Kraljeva, za sat i deset minuta moći ćemo da stignemo do Kraljeva. Završićemo auto-put do Koševa i Trstenika. U septembru, najkasnije u oktobru završićemo auto-put do Požege. Dakle, završićemo do Loznice brzu saobraćajnice, Sremska Rača-Kuzmin, sve će to ove godine biti gotovo, to je drugačija Srbija", dodao je Vučić za RTS.
"Ja sam idejni tvorac pokreta"
 
 "Ja sam idejni tvorac Pokreta za državu i narod, a taj pokret mora da razume da je zaštita državnih i nacionalnih interesa od vitalnog značaja za našu zemlju", izjavio je Vučić.
 
On je rekao da je to pokret u koji treba da uđu svi koji žele i istakao da ga "interesuje samo Srbija".
 
"Treba sačuvati zemlju", dodao je, "da ne pokleknemo po pitanju Kosova i Metohije, pre svega po pitanju ulaska u Ujedinjenim nacijama"
 
Vučić je rekao da je Pokret za državu i narod važan i da mora dobro da razume šta su praktični interesi Srbije.
 
"Treba boriti za Srbiju svakog dana, da dobijemo najviše što možemo i da izgubimo najmanje što moramo", istakao je on.
Podsetimo, predsednik Srbije je u emisiji "Takovska 10" na RTS rekao i da od ponedeljka kreće u konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju i posle toga će biti spreman, kako je rekao, da odredi mandatara nove Vlade Srbije.
 
Da li će biti izbora u Beogradu, znaće se 1. marta, napomenuo je, a zavisi od Branimira Nestorovića.
 
Govoreći o ekonomskoj situaciji istakao je da Srbija ima dovoljno novca i da se na računu države nalazi više od četiri milijarde evra.
  • Da pojasnim

    21.02.2024 12:08
    simpatizerima av, znači u pokret za srbiju necete ici brzim vozom vec, k'o što bi se izrazili učeni sns poslanici, bicete teleprontovani u pokret, i opustite se, poleecemoo...
  • Deda Lala

    21.02.2024 07:55
    Potemkin
    A iz Novog Sada ce krenuti, nadam se sa Orbanom, sa stanice koju ce opet ukrasiti kulisama, a spontano okupljena "masa" (autobusi kojim budu dovezeni parkirani u okolnim ulicama) ce klicati i izgaziti i ono malo zelenila...
  • MArija

    21.02.2024 07:39
    Kamioni na dan njih stotinjak voze sljunak preko Bulevara Evrope sve do autoputa i bulevar je unisten. Ko ce to da plati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti