Alonov žuti klavir: Akcija podrške mladiću koga je oteo Hamas, a čija porodica potiče iz Novog Sada

Trodnevna manifestacija "Alonov žuti klavir" počela je u BIG-u, u znak podrške mladom pijanisti Alonu Ohelu, koga su teroristi Hamasa kidnapovali na muzičkom festivalu Nova u Izraelu 7. oktobra.
Ambasador Izraela Jahel Vilan izrazio je zahvalnost u ime Izraela, kao i porodice Alona Ohela i svih civila koji su još uvek zatočeni u Gazi.
 
"Duboko sam dirnut što smo danas ovde da poručimo Alonu i svim taocima u Gazi da nisu sami. Da melodijom klavira skrenemo pažnju na patnju 134 nedužna civila i njihovih porodica i pozovemo na njihovo hitno i bezuslovno oslobađanje", istakao je ambasador Vilan.

"Danas se pridružujemo inicijativi Alonove porodice koja je osmislila ovu muzičku instalaciju i klavir postavila u javnom prostoru u brojnim gradovima širom sveta. Naglasio bih da Novi Sad ima posebnu simboliku budući da porodica Ohel potiče iz ovog divnog grada", dodao je izraelski ambasador.

Alonova majka Idit Ohel uputila je video poruku u kojoj je izrazila nadu da će "muzika žutog klavira stići do Alona i svih otetih, pružiti im utehu i dati im snagu da izdrže".
 
Na "Alonovom žutom klaviru" svirali su studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, đaci Muzičke škole "Isidor Bajić", članovi Jevrejske opštine Novi Sad, kao i brojni okupljeni građani.
 
"Alonov žuti klavir" će posetiocima tržnog centra biti dostupan za sviranje danas, 23. februara, do 21h, kao i u subotu i nedelju od 11-21h, ispred prodavnice H&M.
  • SMILE

    24.02.2024 16:01
    HAMAS = UÇK
    Džihad je veliko zlo!
  • Zemlja čudesa

    23.02.2024 21:40
    Ja bih iskoristio priliku da skrenem pažnju na više od 20 hiljada nevinih civila i njihovih porodica koji su brutalno pobijeni u Gazi i Zapadnoj obali, pošto ih je ambasador volšebno zaboravio. Takođe ne bi trebalo zaboraviti da kako činiš tako ti se i vraća.
  • Zorica Knezevic

    23.02.2024 19:10
    Ovo smatram veoma lepim gestom, sto bi moglo da pruzi njegovim roditeljima izvesno olaksanje u ovoj teskoj situaciji.
    Nadajmo se da ce se Alon uskoro vratiti svojim roditeljima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.