Održan protest ispred Centra za socijalni rad

Više desetina građana protestovalo je ispred Centra za socijalni rad, kako bi podržali Novosađanku Anu Mihaljicu koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.
Održan protest ispred Centra za socijalni rad
Foto: 021.rs
Na protestu je rečeno da su troje maloletnika od tri, šest i 10 godina samovoljom zaposlenih u Centru za socijalni rad smešteni u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra, i da se samohranoj majci ne dozvoljava da brine o mališanima.
Ana Mihaljica je ispričala da su joj decu oduzeli nakon požara koji je izbio u stanu u Šekspirovoj 24, gde živi njen otac. Ona sa decom nije bila u stanu u trenutku požara.
 
Kako se može videti iz dokumentacije koju je pokazao njen advokat Milan Bosika, Centar je odluke o oduzimanju dece doneo zbog potencijalnog nasilja u porodici.
Advokat, majka, kao i prisutni građani, više puta su ponovili da su rešenja i odluke Centra doneta uz kršenje zakonskih propisa, što je potvrđeno usvajanjem njihovih žalbi od strane suda, ali da deca do danas nisu vraćena majci.
 
Više puta je ponovljeno da smatraju da se radi o kršenju zakonskih propisa od strane pojedinaca u Centru za socijalni rad.
 
U sudskim spisima koje je pokazao advokat, opet se vide navodi da je Centar od ranije angažovan na brizi o ovoj porodici koja ima ekonomskih i socijalnih problema. Navodi se i da je zaključak socijalnog radnika bio da je majka svojim nemarom i zanemarivanjem osnovnih životnih potreba ugrozila decu i dovela ih u životnu opasnost.
 
Protest, koji je trajao više od dva sata, bio je na trenutak na ivici incidenta, jer su okupljeni posle 15 časova stajali u špaliru i vikali na zaposlene u Centru, koji su odlazili sa radnog mesta. Takođe, okupljeni su masovno pozivali 192 i prijavljivali da je troje dece oteto.
 
Policija je bila prisutna i uzela izjave od okupljenih i na kraju ih pozvala da podnesu prijavu ukoliko imaju sumnje da je počinjeno neko krivično delo.
 
Centar za socijalni rad se nije oglašavao povodom ovog slučaja.
  • Dex

    08.03.2024 15:11
    A kada se nesto desi deci onda opet napadamo socijalu kako nije reagovala na vreme alo bre
  • Ljiljana

    07.03.2024 18:47
    Ana Mihaljica sa decom nije ni zivela u stanu u kome se desio pozar niti je bila u stanu sa decom kad se pozar desio .Posto jedan komentar govori da postoji video stana .. e pa malo ste se zeznuli u tom stanu deca nisu zivela.Problem postoji u centru za socijalni rad koji ne postuje sud i sudske odluke i arogantnu i nekompetentnu Vladislavu Krsmanovic da uopste i radi sa osetljivim socijalnim slucajevima.Takva osoba ne treba da radi na poziciji koja zahteva pre svega osecaja i empatije za necije probleme.
  • komsinica

    07.03.2024 09:25
    novac
    Hocete lu ime advokatice koja upucuje na dioticnu, da radi za novac pri davanju misljenja i starateljstvu? Leglo koruocije, cas postenima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti