I SSP protiv crkve kod Štranda: Nema stvarne potrebe, predizborno guranje populističkih projekata

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je danas saopštio da smatra da nema stvarne potrebe za izgradnjom crkve SPC kod plaže "Štrand".
I SSP protiv crkve kod Štranda: Nema stvarne potrebe, predizborno guranje populističkih projekata
Foto: 021.rs
Izgradnju crkve predviđa Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja "Štrand-Kabel" koji će sledeće nedelje razmotriti gradski odbornici.
 
"Smatramo da za ovim novim verskim objektom nema stvarne potrebe, posebno ne nauštrb zelenila i dečijeg igrališta", navodi SSP i dodaje da "ne vide ni razlog za hitnost, te se očigledno radi o predizbornom guranju populističkih projekata".
SSP ukazuje i na to da za takve projekte koji značajno menjaju izgled nekog dela grada, mora da postoji većinska podrška građana, odnosno mesnih zajednica, a veće angažovanje mesnih zajednica je važan deo programa SSP "za povratak evropskog Novog Sada", stoji u saopštenju koje je potpisao Vladimir Vrsajkov, predsednik Gradskog odbora SSP.
Danas se i Građanski pokret Bravo usprotivio nameri gradskih vlasti da se u blizini plaže Štrand na Dunavu izgradi verski objekat Srpske pravoslavne crkve i naveo da takva odluka ne može da se donese bez saglasnosti građana.
 
Taj pokret je ukazao da je u Novom Sadu sve manje javnih zelenih površina i uputio zahtev gradskoj vlasti da odloži donošenje odluke o izgradnjij crkve i da o tome razgovara s građanima.
Gradski odbor stranke Zajedno saopštio je da blizina zabavnih sadržaja najposećenijeg kupališta i verskih objekata deluju kao "vrlo neukusna i nelagodna pojava, dok je na ovu ideju negativno reagovao i Ekološki front.
 
Ova odluka naći će se pred odbornicima Skupštine grada na sledećoj sednici, a plan obuhvata deo od nasipa, uz glavni pristup Štrandu, do preseka sa Fruškogorskom ulicom.
 
Uz glavno novosadsko kupalište, pored parkinga, urbanisti planiraju da grade verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina.
  • Лиманац

    29.02.2024 08:56
    Одраније познати
    Странка слободе и правде по ко зна који пут злоупотребљава верске теме у својим дневнополитичим играријама.
  • kapelica na strandu

    29.02.2024 07:26
    za
    crkva narusava z.povrsinu, a kojekakve zgradurine ne, nonsense
  • To nam treba

    28.02.2024 21:48
    Sagradili ste crkvu na Detelinari. Toliko vernika da čekaju u redu preko semafora u Kornelija Stankovića. Znate li za sramotu? Toliki novac, uništiti zelenu površinu, Štrand (naše more) zbog nekoliko baba. Sramota a u ostalom videćete koji prihod ćete imati od Štranda i kafića na njemu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti