Vučić se izvinio Bosketu zbog pisanja Nove: Siguran sam da radi u skladu sa zakonom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić deo svog obraćanja posvetio je kritikovanju novina Nova, a izvinio se Marku Bosancu iz firme "Montop", koja očitava brojila, navodeći da ne zna ko je on.
Iako u naslovu jasno stoji da je reč o Milošu Vučeviću, formalnom predsedniku Srpske napredne stranke (SNS), Vučić je pogrešno pročitao i komentarisao kao da je reč o njemu.
On je pokazao naslovnicu "Nove" - "Brojila za struju očitava firma Vučevićevog saradnika", te rekao da Bosanca niti poznaje, niti zna za njegovu firmu.
Da je njegov saradnik, rekao je Vučić, Nova argumentuje time da je bio kum na slavi nekog naprednjaka iz Novog Sada i da je predvodio napad na ekološke protestante 2021. godine.
 
Ocenio je da je i to o napadu na ekološke protestante verovatno laž, jer je tada napada bilo samo sa, kaže, strane protestanata.
 
"Izvinjavam se što ovako govorim o njemu, verujem da radi u skladu sa zakonom", rekao je on, te je Bosancu poželeo sve najbolje.
 
Dodao je da on ne poznaje Bosanca.
 
"A taj čovek (Marko Bosanac) je verovatno neki pristojan čovek, normalan, dobar čovek, bog će znati. Al’ ja ne znam ko je taj čovek. Možda sam ga nekad negde i video, al’ ne znam. Ništa mi ne znači Marko Bosanac", naveo je Vučić.
 
Dodao je i da Bosanac s njim nikad nije radio, indirektno sugerišući da su novinari Nove "mogli da kažu makar nekadašnji saradnik ili sadašnji".
 
"Ne znam ni ovu firmu. Nemam pojma ni o čemu", rekao je Vučić.
 
Ko je Marko Bosanac Boske?
 
Marko Bosanac Boske vlasnik je nekoliko firmi "Montop HRS", "Montop Pro", "Montop Group", "Montop Pro Technology". Poznat je po tome što dobija unosne poslove iz javnih izvora.
 
U javnost je pre svega dolazio zbog svojih političkih veza. Bosanac je po pisanju medija član Srpske napredne stranke, a predvodio je i skandiranje naprednjaka tokom predizbornog mitinga SNS-a na Spensu u decembru 2023. godine.
 
Vučić je tada morao nekoliko puta da zastane zbog skandiranja "Aco, Srbine".
 
Na tribinama, sa megafonom u ruci, nalazio se i Marko Bosanac Boske.
 
Ranije je viđen sa predstavnicima vlasti, početkom decembra, na započinjanju izgradnje osnovne škole u Novom Sadu vredne gotovo milijardu dinara.
Firma "Montop HRS" je, zajedno sa još nekoliko preduzeća, dobila posao očitavanja brojila Elektrodistribucije u Srbiji, u vrednosti od 4,5 milijardi dinara.
 
Firme Marka Bosanca našle su se i među izvođačima poslova za javna preduzeća. U pitanju su milionski poslovi.
  • Ђорђе

    06.03.2024 21:58
    Бот, то је стручна спрема!
    Нисте ви ботови криви, такав вам је посао...али шефу вам треба посебна нега, па знате и осетите сами!
  • Ђорђе

    06.03.2024 21:46
    Ш'а вам ни'е јасно?!
    Не зна преЦедник ко је тај Марко Босанац али верује да је пристојан, нормалан, добар...и да ће га бог (ако постоји ) знати! Нема ни времена да полако прочита презиме председника назадне странке, али зна да је преЦедник (и тога) лично он па и одговара на питања! И сад као ту неки проблеми...
  • ANDRA

    05.03.2024 10:02
    mislim
    da je greška u naslovu.. Vučević je Bosketov saradnik... zna se ko je glavni, a ko forma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti