Grad smanjio cenu zemljišta za koje su Telepčani tražili da bude park - treći pokušaj prodaje

Grad će i po treći put pokušati da proda drugi deo parcele na Bulevaru patrijarha Pavla, za koju su građani tražili da bude park na Telepu.
Grad smanjio cenu zemljišta za koje su Telepčani tražili da bude park - treći pokušaj prodaje
Foto: 021.rs
Ovaj put parcela od 6.477 kvadrata prodaje se po nižoj početnoj ceni nego na prve dve licitacije, i to za sedam odsto.
 
Nova cena na licitaciji je 743.838.111 dinara.
Osim cene, drugih izmena nema. Budućem kupcu se nudi lokacija koja se vodi kao njiva prve klase i koja ima vodovodnu, kanalizacionu i elektroenergetsku mrežu, kao i asfaltne prilaze.
Prostor je namenjen za opštegradski centar, što znači da može da sadrži stanovanje i poslovanje. Budući vlasnik će moći da sagradi objekte do osam spratova, a urbanistički planovi i propisi Novog Sada već su omogućili da se pored zidaju i zgrade od 12 spratova, ako je u pitanju opštegradski centar, te investitoru neće biti problem da traži dozvolu za višu spratnost.
 
U oglasu se dodaje i da je za budući kompleks obavezna izrada urbanističkog plana.
 
Licitacija za parcelu na Bulevaru patrijarha Pavla, nedaleko od ugla sa Futoškim putem, zakazana je za 4. april u prostorijama UGZI-ja, na adresi Stevana Branovačkog 3, u 10 časova.
 
Podsetimo, u pitanju je prostor za koji su Telepčani tražili da bude park. Deo parcele od 7.664 kvadratnih metara prodat je decembra 2022. godine za 961 milion dinara firmi "Karin invest".
 
Na toj prodatoj parceli, umesto parka, biće izgrađen stambeni kompleks sa lamelama do 12 spratova, zapravo visine 13 etaža od 44,6 metara, u kojima će biti 364 stana i pet poslovnih prostora, kao i garaža od dva podzemna nivoa sa 405 parking mesta.
Građani su zahteve za parkom imali od 2018. godine, kada je bilo ideje da se tu sagradi vatrogasna stanica.
 
Grad je tada odlučio da na tom prostoru ne gradi stanicu, ali je potom donet novi regulacioni plan, kojim je manji deo prostora ostavljen za park, a veći deo za stambene zgrade. 
 
Kada će preostali prostor predviđen za park biti uređen, nije poznato. 
  • Limanac

    06.03.2024 13:13
    @Igor

    Parcela je faktički u vlasništvu onoga ko može da spreči bilo kakvo dalje raspolaganje njome, tako da već pripada Telepčanima.
  • Igor

    06.03.2024 10:35
    Igor
    Neka Telepcani skupe pare i otkupe parcelu za Park. Nevidim sta je tu problem?
  • DJura

    06.03.2024 00:12
    Njiva 1 klase
    Ja na mojoj njivi prve klase ne mogu da stignem više od vinogradarske kućice ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti