Danas se održava zbor građana MZ "Liman"

Savet Mesne zajednice "Liman" zakazao je za danas, 10. marta, u 11 časova, zbor građana.
Danas se održava zbor građana MZ "Liman"
Foto: 021.rs
U obaveštenju dostavljenom medijima se navodi da će se na zboru razmatrati samo jedna tačka - stav o odluci za izradu Plana generalne regulacije rekreativnog područja "Štrand – Kabel".
Kako su naveli, cilj zbora je da Savet MZ "Liman" obavesti javnost o odluci Skupštine grada za izradu plana generalne regulacije ovog područja, a koji, između ostalog, predviđa izgradnju verskog objekta na zelenoj površini.
 
Dodaju da će se na zboru razmeniti mišljenje sa građanima i otvoriti prostor za donošenje zaključaka u skladu sa Statutom Novog Sada i statutom Mesne zajednice.
Zbor građana će se održati u prostorijama mesne zajednice u Drage Spasić.
 
 
Da bi ostvarili pravo učestvovanja i glasanja na zboru, stanovnici ovog kvarta treba da ponesu ličnu kartu ili pasoš.
 
Prema zakonskim odredbama, pravo učešća imaju građani i građanke sa prebivalištem na području Mesne zajednice "Liman".
 
Podsećamo da je zbor građana najavljen prošle nedelje kada se na zelenoj površini kod Štranda održalo okupljanje sa kojeg je poručeno da se Limanci ne slažu sa predlogom da se gradi na tom mestu.
 
Građani su tada zatražili da se povedu razgovori i ispitaju stavovi komšiluka kako bi ljudi koji tu žive odlučili da li tu treba da bude park, igralište, zgrada ili crkva.
 
Skupština grada je ove nedelje usvojila odluku da se izmeni plan kako bi krenulo u proces izgradnje verskog objekta. 
 
Kako je rečeno, u pitanju je ranija inicijativa bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića i episkopa bačkog Irineja. 
Osim vladajuće većine, plan je u Skupštini grada podržala i Srpska radikalna stranka, dok je isto učinila i vanparlamentarna stranka Dveri. I dok su se ideji izgradnje crkve usprotivile stranke koje su mahom na levom političkom spektru, stranke centra i desnice se nisu konkretno izjašnjavale o predlogu.
 
Gradonačelnik Milan Đurić optužio je za napad na svetinje one koji su se usprotivili ideji da se crkva izgradi na zelenoj površini kod Štranda. Pojedine stranke su istakle da nisu protiv crkve, ali da je potrebno pronaći drugu lokaciju. 
 
Crkve opština saopštila je da je na Limanu u utorak napadnut sveštenik. Iz MUP-a nije bilo nikakvih zvaničnih informacija o ovom slučaju. 
  • Piplfoks

    10.03.2024 15:26
    @Nije

    Kmee, kmeee, ne kogu da valjam svoje seljačke fore u tuđem komšiluku, kmeee!
  • Miloš

    10.03.2024 13:47
    Jeste
    @Nije

    Za građenje crkve na Limanu se pitaju Limanci, a Vi ako želite crkvu u svojoj MZ, izvolite pa gradite, naravno ako se većina Vaših komšija slaže. Po istoj logici, ako se Limanci većinski izjasne za crkvu (i građenje crkve se uskladi sa zakonom), onda mislim da ista treba da se gradi, bez obzira na to šta ja ili Vi ili Pera Perić želimo. Trenutno izgleda da to nije slučaj, odnosno da Limanci neće niti crkvu niti bilo šta na livadici.
    Demokratija i uređena pravna država, a ne samovolja jednog ili drugog vlastodršca. Za to moramo svi da se borimo.
  • Milisav

    10.03.2024 11:54
    Nema tu puno priče. Verski objekt za našu veru i sreću. Naš narod će biti večno zahvalan gradskom rukovodstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti