Đurić odgovara POKS-u: Kakve veze imaju izbori sa napadom na svešteno lice?

Gradonačelnik Novog Sada odgovorio je na saopštenje Pokreta obnove Kraljevine Srbije povodom napada na sveštenika Srpske pravoslavne crkve na Limanu.
Đurić odgovara POKS-u: Kakve veze imaju izbori sa napadom na svešteno lice?
Foto: 021.rs
POKS je u svom saopštenju osudio napad na sveštenika, zahtevajući se da se napadač hitno pronađe. Istovremeno, osudili su i politizaciju pitanja izgradnje hrama, u kojoj, kako su naveli, prednjači vladajuća stranka.
 
Takođe, POKS je istakao i da će se, ukoliko se napadači ne pronađe, produbiti sumnja da je čitav slučaj izrežirala Srpska napredna stranka.
Bivšim koalicionim partnerima sada odgovara gradonačelnik Đurić, navodeći da oseća obavezu da ih upozori da "nije dobro što nastavljaju da produbljuju političke podele i šire mržnju u gradu koji to nikada nije tolerisao". 
 
"Napad na svešteno lice, ili bilo kog drugog građanina samo zbog njegove nacionalne i verske pripadnosti je nešto protiv čega se svom snagom borimo. U najmanju ruku je neukusno i politički nekorektno to što bez ikakvog osnova javno izražavate sumnju da je fizički napad na sveštenika Srpske pravoslavne crkve politički izrežiran, i za to optužujete Srpsku naprednu stranku. Na taj način ne samo da pokušavate da obmanete javnost, već i grubo vređate građane Novog Sada koji na tri izborna ciklusa uzastopno najveće poverenje daju upravo SNS-u", navodi Đurić.
Kako dodaje, takve insinuacije i "perfidne političke igre vode samo produbljivanju problema koji je isprovociran nečijom željom da se zabrani izgradnja jednog pravoslavnog hrama".
 
"Naravno da će nadležni državni organi utvrditi sve okolnosti napada na sveštenika. Za razliku od vas iz POKS-a, niko to ne dovodi u pitanje. I kakve veze izbori imaju sa napadom na svešteno lice? Vi ste gospodo očigledno pošli od sebe pa bi vi tako režirali. E pa ovo nije taj film, niti će ikada biti. Nikada neće biti ni laži, ni manipulacija, ni svega onoga na šta ste vi navikli u svojoj politici. A to na kraju znaju i građani", navodi Đurić.
On je pozvao da se o pitanju izgradnje crkve na Limanu izjave Đilas, Bora Novaković, POKS, "a posebno Novi DSS Miloša Jovanovića". 
 
Podsetimo, stranka Dragana Đilasa, odnosno gradski odbor Stranke slobode i pravde bio je jedna od prvih političkih organizacija koja je reagovala na izgradnju crkve. U SSP su naveli da za novim verskim objektom "nema potrebe, posebno ne nauštrb zelenila i dečijeg igrališta", dodajući da se "očigledno radi o predizbornom guranju populističkih projekata". 
 
Nova demokratska stranka Srbije nije želela da glasa na sednici Skupštine grada o ovom predlogu.
  • Samo posmatram

    11.03.2024 13:47
    Poks najbolje poznaje SNS i njegove “aktivnosti”, zato i daje ovakve izjave.
    Ipak su oni bili zajedno.
  • @Zumzara

    07.03.2024 16:37
    SNS je stranka sa najvise preletaca, oni skupljaju sav otpad, kao deponija
  • Plaćač poreza

    07.03.2024 14:41
    Gradonačelniče prođite glavnim gradskim bulevarima i ulicama Bulevarom Cara Lazara kod doma zdravlja od Cara Dušana do Merkatora, Maksima Gorkog od Keja, Heroja Pinkija na Telepu, da vidite na šta liči put. Rupa do rupe, zakrpa do zakrpe. Talasi, gore dole, kao po pružim pragovima da idem. Linije između saobraćajnih traka niste u stanju da obeležite a ni pešačke prelaze. Za šta građani Novog Sada plaćaju porez na imovinu i zarade?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti