VIDEO Meštani Čortanovaca ponovo ispred zgrade Opštine Inđija: "Lasta ponovo ne vozi redovno"

Meštani Čortanovaca ponovo su se okupili ispred zgrade Opštine Inđija.
Kako su najavili organizatori, protest je počeo u 11 časova, a ispred zgrade opštine je postavljena izložba fotografija železničke stanice u Čortanovcima kroz vreme.
 
Čortanovčani su rekli i da obećani autobusi ka stanici koja se nalazi između ovog mesta i Beške nisu usklađeni sa voznim redom, niti su redovni, piše IN Medija.
Osim izložbe fotografije, predstavljeni su i proizvodi meštanki i meštana Čortanovaca u cilju "promocije potencijala sela".
 
Meštani su naveli da im je ovim performansom cilj da građanima pokažu šta Čortanovci nude.
Kako piše IN Medija, ističu i da "rešenje prevoza" autobusima Laste nije rešenje jer su saobraćali samo četiri dana, nakon čega se stanje vratilo na staro.
 
Navode i da je jedino rešenje koje priznaju aktiviranje već postojećeg železničkog stajališta Čortanovci.
 
 
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak je za IN Medija 5. marta kazao da je nedopustivo da meštani Čortanovaca u svojim zahtevima očekuju od lokalne samouprave da prihvati stav meštana da prevoznik Lasta ne daje usluge prevoza.
Gak je kazao da razume zašto meštani insistiraju da prevoznik ne bude Lasta, ali da oni ne mogu da utiču na izbor prevoznika. Gak je ponovio da su zahtevi deo političke borbe, bez odgovora koje politike tačno.
 
Podsetimo, Ministarstvo saobraćaja je krajem februara u odgovoru predsedniku Opštine Inđija rekao da vraćanje železničke stanice u Čortanovce nije moguće iz tehničkih razloga, niti je moguće da se stanični kapaciteti prošire i umesto dosadašnja dva koloseka, koji su prolazni za saobraćaj vozova, izgrade još dva koloseka, koji bi služili kao zaustavni.
  • Pitanje za SNS

    12.03.2024 12:28
    Dobro SNS-ovci, kakvi ste vi to ljudi, zašto vam smetaju Sremci koji se bore za svoje stanice, šta vi imate od toga da Beščani i Čortanovčani nemaju svoja stajališta, živećete lepše?
  • Spiridon Kopicl

    12.03.2024 11:57
    Zox, procitaj neku knjigu, obrazuje se malo, da ne lupetas ovakve gluposti
  • dr

    12.03.2024 10:37
    Čortanovčani, ljudi koje je Inđijska vlast (i sns i sps)napravile građanima drugog reda. NE DAJTE SE LJUDI!SETITE SE DA DOLAZE LOKALNI IZBORI, MILO ZA DRAGO VRATITE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti