Pedijatrija se vraća u ambulantu na Novom naselju: Ceo objekat mora biti dezinfikovan

Odeljenje pedijatrije vratiće se u objekat ambulante na Novom naselju, nakon što je ukinut Kovid centar.
Pedijatrija se vraća u ambulantu na Novom naselju: Ceo objekat mora biti dezinfikovan
Foto: 021.rs
Ovo su saopštili iz Doma zdravlja, nakon što im je portal 021.rs poslao pitanja u vezi sa ovom temom. Kako navode, s obzirom da u ovom objektu na Novom naselju više ne radi Kovid centar, sve službe će se "polako vratiti u redovan rad".
 
"Budući da je Kovid centar neprekidno funkcionisao od marta 2020. godine, prvo je potrebno uraditi kompletnu dezinfekciju objekta. Jedna od službi za koju postoji najveće interesovanje jeste Služba za zdravstvenu zaštitu dece, koja će takođe biti vraćena u ovaj objekat", navode iz Doma zdravlja "Novi Sad", bez preciznije informacije kada bi to moglo tačno da bude, tj. koliko bi mogla da traje dezinfekcija.
Dodaju i da treba uzeti u obzir i to da je "zbog velikog pritiska kojim je ova služba bila izložena izvesni broj pedijatara napustio Dom zdravlja 'Novi Sad' i otišao u privatni sektor".
 
"Kako bismo donekle ublažili postojeću situaciju, produžili smo ugovor o radu za dvoje pedijatara koji je trebalo da odu u penziju", navode iz ove ustanove.
S obzirom da su iz Doma zdravlja poslali saopštenje medijima, nije odgovoreno na sva pitanja portala 021.rs kada će tačno odeljenje pedijatrije u ovom objektu početi da radi i da li će se doktori i zdravstveno osoblje koji su pre Kovid centra radili ovde vratiti.
 
Dodatno, iz ove ustanove mole sugrađane za razumevanje i strpljenje, dok će oni "dati sve od sebe da potrebe građana za zdravstvenom zaštitom budu zadovoljene".
 
Kako je 021.rs krajem januara pisao, odeljenje pedijatrije nije bilo planirano da bude vraćeno u ovaj objekat dokle god je postojala potreba za Kovid centrom.
Prema podacima koje je 021.rs dobio od Doma zdravlja "Novi Sad", ova ustanova ima ukupno 386 lekara, od toga je na određeno zaposleno njih 48.
 
Na pedijatriji je zaposleno njih 53, dok je dvoje na određeno vreme. Novosađanka sa Novog naselja je tada rekla da je od početka pandemije korona virusom predijatar za njeno troje dece u ambulanti "Vasa Stajić".
 
"Znate li kolika je moja muka odvesti decu kod lekara? Vrlo često moram da posegnem za privatnim pedijatrom, iako nekad zbog toga sledeći dan nemam za ručak deci. Da li deca sa Novog naselja ne zaslužuju da imaju pedijatra u svom Domu zdravlja", pitala je ova sugrađanka. 
  • Novosadjanka

    15.03.2024 22:02
    Novo naselje
    Taman posla da se posle kovida tu vrati pedojatrija! Ne da treba dezinfekcija, nego potpuno renoviranje . Pa kad se to zavrsi, mozda ce jos neki novi pedijatri i specijalizirati( za jedno pet godina)
  • Mati mila

    15.03.2024 14:19
    Novo naselje
    53 lekara, jedna ne radi uopšte, dvoje penzionera, 10 toro još odlazi u penziju ove godine, troje dalo otkaz u skorije vreme...to je 40 lekara... Razuđeno na periferne objekte koji su politički otvoreni... Lečite se privatno i ovo što je ostalo će pobeći ili crći
  • Pera

    14.03.2024 19:04
    Dobro su se setili
    Dobro su se setili...mada, da ih neki nisu tako uporno prozivali, ne bi se ni setili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti