POKS: Gradska uprava u Novom Sadu dokazala da predsednik ne govori istinu, neka se Vučić izjasni

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije rekao istinu kada je nedavno izjavio da je birački spisak javan i dostupan svima.
POKS: Gradska uprava u Novom Sadu dokazala da predsednik ne govori istinu, neka se Vučić izjasni
Foto: 021.rs
POKS ovim saopštenjem reaguje na odgovor Gradske uprave za opšte poslove Novog Sada da ne mogu dobiti uvid u birački spisak, nego da se obrate Ministarstvu za državnu upravu.
"Ovo ministarstvo takođe ne dopušta uvid u birački spisak, te je jasno da predsednik Srbije nije rekao istinu kada je nedavno izjavio da je birački spisak javan i dostupan svima, kako pojedincima, tako i političkim strankama", navode iz ove stranke.
Dodaju da su iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu dobili isti odgovor, odnosno da je moguće da se pojedinačno dobije podatak o konkretnom biraču da li je upisan u spisak ili nije.
 
"Međutim, ne možemo imati uvid u kompletan birački spisak u Novom Sadu, niti bilog gde jer, kako kažu, to zakon ne predviđa. Ovde se jasno radi o obmani predsednika Srbije da je birački spisak otvoren za sve stranke ili nepoznavanju zakona koji ministarstvo tvrdi da poznaje", navode iz ove stranke.
 
POKS podseća da ovo nije "ni prvi ni poslednju put da je predsednik pokazao nestručnost kada su pravne teme u pitanju ili sklonost manipulaciji i obmani".
"Tražimo od predsednika Aleksandra Vučića da se javno izjasni šta je istina od ove dve tvrdnje i da li je on u pravu ili ministarstvo i gradska uprava Novog Sada", navodi Pokret obnove Kraljevine Srbije.
  • Za

    18.03.2024 22:31
    Bivšeg
    Važno je da su se opasuljili, bilo bi dobro za sve nas da se i ostali opasulje
  • Znači

    18.03.2024 21:43
    Biće opet na TV-u pozvali ste ga.
  • Nikola

    18.03.2024 16:57
    Ajde vi tamo, preterujete! Pa Predsednik je mislio na sve aktiviste SNS. Oni naravno svi imaju uvida u spiskove. Kako bi inace mogli da sprovode akciju "od vrata do vrata".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti