SSP: Kapitalnih investicija u Novom Sadu nije bilo, građani vide saobraćajni haos, betonizaciju...

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde navodi da je ovaj grad od novca iz gradskog budžeta izdvojenog za kapitalne investicije, za koje smatraju da se ne vide, mogao dobiti bar tri nova vrtića.
SSP: Kapitalnih investicija u Novom Sadu nije bilo, građani vide saobraćajni haos, betonizaciju...
Foto: 021.rs
Kako navodi predsednik gradskog odbora ove stranke Vladimir Vrsajkov, novosadska vlast se nedavno pohvalila da su od 2012. godine za kapitalnu potrošnju izdvojili 107 milijardi dinara, ali i da je budžetom grada za 2024. godinu predviđena dalja realizacija započetih projekata vredna sedam milijardi.
"Nisu naveli konkretne projekte, ali 'radikalski restlovi' ni ranije nisu prijavljivali građanima na šta troše njihov novac. Na šta su to spiskali 107 milijardi dinara? Gde su ti objekti ili infrastruktura? Novosađani od silnih investicija vide samo saobraćajni haos, razvaljen kolovoz, betonizaciju i prekrajanje urbanističkih planova za račun 'podobnih kompanija'", navode iz SSP-a.
Dodaju i da je budžet Grada Novog Sada za 2024. godinu manji za oko pet milijardi dinara.
 
"Da mnogo toga ne štima u gradskoj kasi znalo se i ranije, a da naprednjaci ne mogu da dođu do 'kapitalca' ni na bućku, pokazuje projekcija budžeta za 2024. godinu. Nastavilo se i sa starom praksom, pa će i ove godine rupe u budžetu, između ostalog, biti pokrivane prodajom gradskog zemljišta, ovaj put u vrednosti od 2,5 milijarde dinara", ističe Vrsajkov.
 
Predsednik gradskog odbora SSP navodi da para za kapitalne investicije "nema i neće ih ni biti, kao što ih nije bilo ni prethodnih godina kada su u pitanju investicije u korist građana i građanki".
 
  • Neukusno

    19.03.2024 21:42
    Ovaj uličarski rečnik koji se stalno ponavlja u saopštenjima opozicije im toliko razvodnjava argumente i narušava ugled da njima vladajuće stranke ne mogu ni upola toliko naštetiti koliko sami sebi štete. "Radikalski restlovi", "kapitalac na bućku" kakve su ovo budalaštine? Ko uopšte ima interesovanja, volje i nerava da čita ovako sročena saopštenja?
  • Brine

    19.03.2024 19:53
    Sns
    Zašto negirati izgradnju muzičke i baletske škole asvalitranje mnogih saobraćajnica po ns,to se nije nikad radilo do sada
  • Bane

    19.03.2024 12:39
    Evropski grad kulture, 21 vek
    Šta je kapitalno urađeno za poslednjih deset godina ?
    Koja je to nova saobraćajnica urađena ?
    Kanalizacija ne malog grada se direktno izliva u Dunav.
    Strašno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti