Ana Mihaljica može ponovo da viđa decu: "Dogovoreni dalji koraci"

Centar za socijalni rad Novog Sada saopštio je da je ostvarena saradnja sa Novosađankom Anjom Mihaljicom čije je troje dece smešteno u Sigurnu dečiju kuću.
Ana Mihaljica može ponovo da viđa decu: "Dogovoreni dalji koraci"
Foto: 021.rs

Kako navodi Centar, od danas je ponovo uspostavljena saradnja, a i kontakt majke i maloletne dece.

"Dogovoreni su dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece", navodi sa u saopštenju Centra za socijalni rad.

Centar je prethodno, u petak, 15. marta, najavio sastanak sa majkom 22. marta, međutim izgleda da je do viđanja i sporazuma došlo ranije nego što je očekivano. 
 
Podsećamo, troje dece od tri, šest i 10 godina smešteno je u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog, kako navode u Centru za socijalni rad, zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici.
Grupa građana zbog toga je organizovala proteste ispred Centra i Suda. Advokat, majka i građani koji protestuju smatraju da su deca neosnovano oduzeta.
 
Građani su, tokom protesta prošlog petka, provalili kapiju Centra za socijalni rad. 
 
Centar je najavio krivične prijave protiv organizatora protesta, zbog širenja panike i ometanje službenih lica u radu.
 
Zbog izveštavanja sa skupova podrške Ani Mihaljici novinari su dobijali pretnje smrću. 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uputio je ranije apel Ani Mihaljici da dođe u Centar na razgovor.

Govoreći o protestima zbog tog slučaja, Đurić je uputio apel javnosti da se "smire strasti" i pozvao da se problem rešava razgovorom u institucijama, a ne protestima.

Komentari 32

  • Tina

    22.03.2024 17:48
    ...
    Španska serija na štetu dece. Ipak deca nisu prodata?
  • Ipak

    21.03.2024 20:39
    U ovoj prici mi je bilo cudno, zasto deca i majka nisu zajedno izmestena u sigurnu kucu radi bezbednosti? Zasto samo deca, zasto su razdvojeni? Sve dok nije iskocila vest, da tetka Aninog bivseg muza radi u CSR u B.Palanci. Vidi se na cojoj strani je CSR i kakve su veze povukli, kako bi sprecili majku da vidja decu
  • Ja

    21.03.2024 15:59
    Manipulacija na sve strane
    Narod i dalje peva staru pesmu. Ništa nije ni čuo ni shvatio bez obzira što je sve podrobno objašnjeno iz CSR. Advokat se lepo izreklamirao, Ani napravili medvedju uslugu protestima. Žena samo gubila vreme umesto da je odmah saradjivala, deca bi već bila sa njom. Narode, mućnite glavom. Sve je to politika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti