Prikupljaju se primedbe na plan crkve kod Štranda

Izmene plana kojima se predviđa izgradnja crkve kod Štranda stavljene su na javni uvid, a Građanski pokret Bravo organizuje prikupljanje primedbi na ovaj plan.
Prikupljaju se primedbe na plan crkve kod Štranda
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, tokom vikenda i narednih dana omogućiće stanovnicima Limana, kao i svim Novosađanima i Novosađankama, da se aktivno uključe u spašavanju zelene površine kod okretnice Štranda. 
 
Svi koju budu želeli, moći će da podnesu zvanične prigovore na predlog regulacionog plana u ranom javnom uvidu. 
 
"Podsetimo da su Limanci već na zboru građana poručili da žele da se zelena površina sačuva i uredi dodatnim zelenilom, dečijim igralištem i sličnim sadržajem, a da je isto poručilo i preko 4.000 građana anketom koju je, početkom marta, u toku nekoliko dana, sproveo Bravo! i potom predao Skupštini grada", navode u saopštenju.
Ipak, kako dodaju, lokalna vlast je, uprkos stavu građana, donela odluku da se započne izrada izmena plana za područje Štrand-Kabel. 
 
Svi koji nisu u mogućnosti da pošalju mejl ili da podnesu pisani prigovor Gradskoj upravi, moći će na štandovima na više lokacija u Novom Sadu da potpišu prigovor na Konceptualni okvir plana generalne regulacije rekreativnog područja "Štrand-Kabel" u Novom Sadu – lokalitet zelene površine uz kompleks Štranda, koji će potom aktivisti Bravo! predati na pisarnici.
"Ovaj urbanistički dokument, koji se nalazi na ranom javnom uvidu, samo je korak u nameri vlasti SNS-a i investitora da unište jednu od poslednjih zelenih oaza na Limanu. Zato, građani i građanke, pomozite da se ovo spreči tako što ćete poslati primedbe na urbanistički plan koji naprednjacima omogućava da preoru zelenu površinu, i pored želje građanki i građana da se prostor sačuva", navode u pokretu.
 
Štandovi GP Bravo! će u subotu, 23.marta, i u nedelju 24. marta, od 9 do 13 časova biti kod Štranda, a o ostalim lokacijama će naknadno biti date informacije. 
GP Bravo će prigovore koji se potpišu na štandovima u pismenoj formi predati Upravi do kraja ranog javnog uvida, 2. aprila.
 
Građani primedbe mogu da šalju i na mejl planiranje@uprava.novisad.rs.
  • Pravoslavski Srbisla

    28.04.2024 19:51
    Sakralni objekat
    Obilazio sam crkve kada su značajni pravoslavni praznici. Bile su do pola pune ili tačnije od pola prazne. Na Limanu ni 1/5 neće biti popunjena. Nema šanse sem ako preseljavate vernike po Vučićevim receptu, autobusima.
    Takozvano Vučićev putujući cirkus
  • Stevan

    21.03.2024 06:59
    DM: A reci mi,gde to na Limanu 4 postoji crkva,pošto sam sa Limana 4, pa ne znam ??
  • pajo patak

    20.03.2024 18:08
    @Лиманац
    Већински верни народ Лимана жељно ишчекује почетак градње Спомен-храма Светих мученика бачких.
    pogotovo pukovnici i ostali u penziji iz Džona Lenona i celog kvarta okolo.
    Цлаба блаџенопочившој ЈХА.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti