Gde su nestale klupe sa keja: Odgovor je u poslu od 223 miliona

Teren za mini golf kod Štranda i klupe uklonjene su u sklopu projekta rekonstrukcije sportskih i rekreacionih površina i postavljanja urbanog mobilijara duž Beogradskog i Sunčanog keja.
Gde su nestale klupe sa keja: Odgovor je u poslu od 223 miliona
Foto: 021.rs
Ovo je projekat koji finansira Ministarstvo turizma i omladine i u toku je druga faza radova, dok je prva izvedena prošle godine.
 
Do sada su ovi radovi, sa jednim aneksom ugovora, koštali preko 223 miliona dinara PDV-a. 
 
U Gradskoj upravi za 021.rs navode da je u okviru prve faze ovog projekta realizovana zamena obloge od tartana uz delimičnu popravku ivičnih elemenata i podloge u dužini od 4,1 kilometra staze za trčanje na Sunčanom i Beogradskom keju, od kanala DTD do "Mornarice" u Novom Sadu.
 
Kažu da su izvedeni i radovi na zameni podloge i rekvizita na dva dečija igrališta koja se nalaze kod Veslačkog kluba "Danubius", kao i na dve teretane. U prvoj fazi su na terenu za mali fudbal obavljena popravka ograde i zamena sigurnosnih mreža, te farbanje cele martinele.
Ovaj deo posla je uradila firma "Pejkom" iz Beograda i "Simkon" iz Kragujevca, koje su bile jedini ponuđači na tenderu.
 
Sa njima je bio sklopljen ugovor u vrednosti od gotovo 127 miliona dinara, što je bilo tek nešto niže od procenjene vrednosti. Međutim, krajem decembra je urađen aneks ugovora i cena je povećana za više od 19 miliona dinara zbog, kako je navedeno, povećanog obima radova.
 
Sada je u toku druga faza i u Gradskoj upravi za 021.rs navode da će biti izvedeni radovi koji podrazumevaju obnavljanje podloge i postavljanje zaštitne ograde na terenu za košarku, inoviranje dva teniska terena retopingom uz zamenu oštećenih polja ograde, klupa za igrače, kao i stubova i mreža za tenis.
 
"S obzirom na to da su postojeća podloga i mobilijar teretane tipa 'L' dotrajali i uništeni, biće postavljena nova teretana tipa 'L'. Teren za boćanje će biti uređen, a duž Beogradskog i Sunčanog keja biće zamenjen postojeći urbani mobilijar novim, dok je na delu postojećeg urbanog mobilijara potrebno izvršiti reparaciju. U okviru druge faze biće postavljen i novi teren za mini golf na mestu starog kod Štranda", navode u gradskoj upravi za 021.rs.
Iz specifikacije radova za drugu fazu vidi se da će biti postavljeno i 156 novih klupa i 121 korpica za smeće, koje su isti model kao i 1.000 korpi i klupa koje Uprava proteklih nedelja postavlja širom grada.
 
Ove radove u drugoj fazi izvode takođe "Pejkom" i "Simkon", koje su bile jedini ponuđači na tenderu. Ugovor sklopljen s njima vredan je gotovo 78 miliona dinara.
 
Rok za izvođenje radova je četiri meseca i očekivati je da će sve biti završeno do početka leta. 
  • Lea

    28.03.2024 00:13
    Mini golf je teški promašaj
    Stanujem u blizini i nikad nikoga nisam videla da igra mini golf.
  • nismopijanimilijarde

    27.03.2024 22:04
    Jle ih klupe
    klupe za rasipanje para. Klupe treba da su što jeftnijij jer se rasturaju. Kao što ne bi svoje najlepše i najskuplje izneli na sred puta ne treba ni društveno. klupa treba da je udobna i lako popravljiva.
    Kad viudim klupe novih oblika nije mi dobro . Šta fali onim nekadašnjim?
  • Rodjko

    27.03.2024 17:07
    Mogli
    Bi da predjete malo u preko kanala,da postavite kante za otpatke,pokosite travu,pocustite kanale,preuredite decija i sportska igralusta...Limani limani ,dokle ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti