FOTO, VIDEO: Urušio se deo dunavskog nasipa u Novom Sadu

Deo dunavskog bedema urušio se kod starog izliva kanalizacije, nedaleko od Glavne crpne stanice, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Urušio se deo dunavskog nasipa u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Oštećen je donji deo nasipa kod samog izliva i kako su za 021.rs potvrdili u JKP "Vodovod i kanalizacija" nadležne službe su upoznate sa urušavanjem.
 
U ovom preduzeću navode da će u utorak imati sastanak sa predstavnicima JVP "Vode Vojvodine", nakon čega će se znati više o narednim potezima u vezi sa ovim slučajem. 
Kako navode u "Vodovodu", prema dosadašnjim saznanjima, nisu ugroženi ni izliv kanalizacije, ni obaloutvrda koja štiti Novi Sad od Dunava.
 
Iz drugih nadležnih službi, "Voda Vojvodine" i gradske uprave, za sada, nema nikakvih informacija.
Urušavanje dela bedema dogodilo se nekoliko desetina metara od mesta na kom se sličan problem dogodio prošle godine, kod novog izliva kanalizacije. 
 
 
Prošlo urušavanje je bilo pre skoro godinu dana i otkriveno je nakon što je vodostaj opao. Nakon toga se čekalo da vodostaj dodatno opadne, kako bi se oštećenje saniralo, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara.
 
Do urušavanja je došlo zbog loše hidrološke situacije. 
 
 
Tokom dvogodišnjeg niskog vodostaja Dunava na kanalizacionom izlivu se formiralo slapište koje je doprinelo eroziji obale ispod izliva i dalje prouzrokovalo urušavanje kamenih prizmi kojima je nasip obložen.
  • Milan NS

    29.02.2024 06:53
    Khm...
    Činjenica: Urušio se deo nasipa, odbrane NS od velikih voda.
    Stručne službe: "Nije ugrožena obaloutvrda koja štiti Novi Sad od Dunava"
    Say no more...
  • Pawlle

    28.02.2024 19:37
    Podici crkvu da drzi nasip
  • Sabahudin

    28.02.2024 18:23
    Omerović
    Mi, ponosni članovi, spremni smo da pomognemo oko obnove i održavanja obaloutvrde. Ko lupi minus taj je protiv Predsednika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti