Vučić javno targetirao Dinka Gruhonjića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras blokadu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i napade na profesora Dinka Gruhonjića.
Vučić javno targetirao Dinka Gruhonjića
Foto: 021.rs
"Što se tiče Novog Sada, pozivam sve da niko nikom ne preti. Molim da ne prete Dinku Gruhonjiću, sve najgore mislim o njegovim izjavama, ali ću svim silama da štitim njegov fizički integritet i njegovo pravo na drugačije mišljenje. Ne postoji čovek koji gore misli o svakom slovu ili reči koje je taj čovek izgovorio", rekao je Vučić.
On je ponovio lažne optužbe na račun Gruhonjića.
 
"Sram ga bilo za Dinka Šakića. Ustaški zlikovac koji je poklao desetine hiljada Srba. Sram te bilo za to. To ne znači da neko sme da ugrožava njegov fizički integritet", dodao je on.
Profesor Dinko Gruhonjić je već danima na meti napada, kako pojedinaca koji mu šalju preteće poruke, tako i režimskih tabloida, zbog reči za koje oni tvrde da je izgovorio.
 
Raskrikavanje je nedavno objavilo članak u kome su preneli Dinkovu izjavu verodostojno i iz koje se vidi da to što tabloidi pišu nije tačno i da je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama montiran.
 
Podsetimo, juče je jedna grupa zauzela zgradu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Oni su vrata blokirali stolovima, stolicama, te su ih vezali lancima.
 
Dekanat Filozofskog fakulteta je naveo da je zgrada okupirana. Poručeno je da im je rad onemogućen, te su zatražili reakciju nadležnih institucija. Međutim, ona je, kako je rečeno, izostala.
 
Danas je održan skup profesora i studenata Filozofskog fakulteta, koji su za ponedeljak najavili naredne korake.
  • Dr Miggyy

    03.04.2024 07:46
    SVEMOGUĆI TIP?
    Vučić ne krši Ustav i zakon, on je kompletan Ustav i zakone i on obavlja sve funkcije u državi od predsednika, premijera, minister svih ministarstava, jedino još uvek ne obavlja funkciju patrijarha, a uživa kada sluša aplauze, hvalospeve saradnika i građana, takođe ga oduševljavaju klimoglavstvo, poltronstvo i uvlačenje uglavnom prema njemu.
  • dijana

    31.03.2024 15:28
    svih
    Predsednik svih gradjana se ne ponasa tako.Radikal ostaje radikal.
  • Limannn

    30.03.2024 23:16
    Auuu
    Majko mila sta ovaj prica, a zna sta se desava i sta je u pozadini svega i da su sve sami iskonstruisali da uguse svakog slobodnog intelektualca! Uzas!
    Ljudi moji ostade mi jos par ispita i diplomski pa bezim odavde, nema mi drge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti