FOTO: Privremeno se prekida blokada Filozofskog fakulteta

Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu Damjan Vakanjac rekao je da će studenti danas "privremeno" prekinuti blokadu Filozofskog fakulteta.
FOTO: Privremeno se prekida blokada Filozofskog fakulteta
Foto: 021.rs
Nije precizirao koji su im naredni koraci, a to je izjavio nakon što ih je posetio rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić.
 
Grupa mladih napušta fakultet, a rekli su da će nakon ispitnog roka nastaviti sa blokadom ako im se ne ispune zahtevi, a to je da profesor Dinko Gruhonjić dobije otkaz.

Rektor Madić je rekao da "podržava studente koji protestuju", a da "osuđuje govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića".

Napomenuo je da on nema ovlašćenje da odlučuje o Filozofskom fakultetu, već da se time mora baviti dekanica.
Dodao je da je Studentski parlament nezavisno telo i "da studenti imaju pravo na okupljanje".
 
Etički odbor Filozofskog fakulteta će u utorak razmatrati zahteve mladih koji su blokirali fakultet.
 
 
Podsetimo, Filozofski fakultet obustavio je rad u četvrtak, nakon što je grupa mladića na poziv Studentskog parlamenta upala u tu instituciju i blokirala ulaz na fakultet. 

Sutra inače počinje ispitni rok. Prehodno je najavljeno da će se sutra u 13 časova održati javni čas "Sloboda govora" ispred Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

  • Guyt

    01.04.2024 10:02
    Inace jedan momak im je uzurbano donosio indekse, presmesni su.. To su takve kukavice koje da ima vojnog roka, pobegle bi samo tako..
  • Hattori Hanzo

    01.04.2024 09:19
    SPC baš falila
    ..samo je falio neki troprsti mantijaš, da šibne mali moleban i povede litiju kroz kampus, naravno sa ikonografijom....
  • Nikolina

    01.04.2024 09:00
    Blokada je prekinuta jer su sami sebi skočili u stomak... za 1.4. je bila predviđena predaja kandidatura za studentski parlament na fakultetu.
    Da je ostala blokada od toga ne bi bilo ništa. A onda ništa ni od izbora koji su 16.4.
    S obzirom da u isto vreme moraju da idu i izbori za studentski parlament na univerzitetu, to znači da bi sve bilo poremećeno.
    A kakve to veze ima, pa ima. Jer studenti tj. studentske organizacije daju svoje članove tj. glasove pri izborima dekana i rektora. A ti izbori su takođe uskoro.
    Dakle tresla se gora opet zarad nekih lokalnih i personalnih interesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti