Obeležena 12. godišnjica tragičnog požara u "Kontrastu" kada je poginulo šestoro mladih

Polaganjem cveća na spomen-obeležje žrtvama, obeležena je godišnjica tragičnog požara u nekadašnjoj diskoteci "Kontrast".
Obeležena 12. godišnjica tragičnog požara u "Kontrastu" kada je poginulo šestoro mladih
Foto: Grad Novi Sad
U tom požaru je, pre dvanaest godina, živote izgubilo šestoro mladih.
 
Otac stradale Tamare, Branko Miladinović, koji je osnivač Udruženja građana "Istina-Tamarini zakoni", rekao je da je jedina želja roditelja stradalih da se na svim nivoima uspostavi odgovornost, da bi buduće generacije živele u civilizovanom društvu. 
"Ovo je jedna opomena, koja treba da natera društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja koja treba da žive u civilizovanom društvu. Lokalna samouprava je dala svoj doprinos, a ja se nadam da ćemo do iduće godine realizovati izgradnju memorijalnog parka, u znak sećanja na svih 18 žrtava iz četiri velika požara koja su zadesila Novi Sad prethodnih godina, a to su požari u Kontrastu, Laundžu, Radničkom univerzitetu i u hotelu Putnik", rekao je Branko Miladinović.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da je 1. april 2012. godine jedan od najtužnijih datuma u istoriji Novog Sada. 
 
"Život je tada izgubilo šestoro mladih ljudi i svesni smo da ništa izgovoreno ne može utešiti njihove porodice, ali je važno da znaju da saosećamo i da ćemo im uvek, koliko god možemo, biti podrška", naveo je gradonačelnik. 
 
Kako je rekao, na mestu nekadašnje diskoteke biće podignut memorijalni park - Pametni eko park mladosti, u cilju negovanja kulture sećanja na žrtve više požara u našem gradu. 
 
"Ovaj datum nas seća, ali i opominje. Čitava zajednica mora da se ponaša odgovorno radi prevencije ovakvih tragedija. Moramo uložiti svu pažnju i snagu u sprečavanje i najmanje mogućnosti da se neka nesreća dogodi, da se nikada više naš grad ne zavije u crno", rekao je Đurić. 
  • Realista

    02.04.2024 07:03
    @Šanel od Kokoa
    Ne slažem se da odgovornost električara ne postoji samo zato što je to neko tražio od njega da uradi "nešto". Postoji pravilo kako se "nešto" radi, bilo šta i ta pravila se moraju poštovati bez obzira koliko te je neko platio da to uradiš. Ono što je ovde jeste izostalo jeste potpuna odgovornost institucija srbije koje služe da jedan električar, zakupac ili vlasnik ne mogu da rade šta im padne na pamet a po cenu tuđih života.
  • @Sanel od Kokoa

    02.04.2024 07:02
    Izbija istina
    Istina ipak polako izbija, a dok se to ne desi u potpunosti stojaće ovaj morbidni spomenik, koji dobro ukazuje na sav apsurd i skrivanje istine...
  • posle 12 godina

    01.04.2024 21:13
    istina
    Svaka cast @Sanel od Kokoa
    Postpuno se slazem
    nasa drzava neduzne ljude kaznjava zbog pritiska, a ostalo sve stavlja pod tepih
    Te mlade ljude niko nece vratiti, a klubovi i dalje na istu foru kao i tad trange-frange
    Pitanje je kad ce ponovo nesto izgoreti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti