FOTO, VIDEO: Uništena fontana u parku na Novom naselju

Fontana sa mostićima u parku na Novom naselju potpuno je onesposobljena nakon krađe delova.
FOTO, VIDEO: Uništena fontana u parku na Novom naselju
Foto: 021.rs
Kako saznaje 021.rs, lopovi su uklonili 13 od 19 mlaznica koje proizvode i svetlosne efekte.
Policija je obavila uviđaj, ali s obzirom da nema video nadzora i ne zna se kada je tačno došlo do krađe, pitanje je da li će lopovi biti pronađeni.
 
Ukradena oprema se ne može koristiti na drugim mestima zbog svoje specifičnosti, a i pokidana je, tako da se može pretpostaviti da je krađa urađena kako bi se metal i drugi materijali prodali kao sekundarne sirovine.
Da je došlo do oštećenja fontane saznalo se u ponedeljak kada su radnici firme koju gradska uprava angažuje za održavanje došli da je pripreme za ovu sezonu i početak rada.
 
 
Utvrđeno je da su potpuno počupani delovi, tako da su na nekim mestima ostali da vire i strujni kablovi. Šteta je tolika da fontana ne sme da se uključi dok se ne obave popravke, što podrazumeva da nema vode, a i napon je isključen do daljeg.
 
Za sada nema procena kada bi mogla da usledi sanacija i koliko bi to koštalo i trajalo, ali je izvesno da šteta ne spada u redovno održavanje i da će gradska uprava morati da posebno angažuje nekoga da obavi popravke.
 
Iz Gradske kuće još nije bilo informacija o tome šta će se preduzeti povodom ovog vandalskog uništavanja fontane.
 
Ovo nije prvi put da su fontane, kao i drugi urbani mobilijar u parku na Novom naselju, na meti huligana ili lopova, a slična šteta se pravi i u drugim parkovima, na šetalištima i javnim površinama.
 
Iz budžeta grada svake godine se izdvajaju desetine miliona dinara kako bi se zamenio ukradeni urbani mobilijar ili popravile fontane, toaleti, kontejneri i kante za smeće, klupe, dečija i sportska igrališta, saobraćajni znaci i druge stvari koje se nalaze na javnim površinama.
 
  • Voja

    12.04.2024 08:22
    Divljina
    Ulepšavati kvartove fontanama gde nema bezbednosti ni za parkirana vozila je ludost.
  • Biljana

    11.04.2024 12:25
    vandalizam
    Meni su na parkingu ovog parka pre dve nedelje potpuno rascerupali auto, ima tragova pokusaja obijanja sa stanglom.
    NN policija je izasla na uvidjaj, nisu ni fotografisali, kaze policajac - nema sa cime. Eto....
  • B

    10.04.2024 18:35
    ispravka
    Fontana je na parkingu, park postoji samo na internet prezentacijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti