Utorak pred Novosađanima: Prolećni dan posle letnjeg i nekoliko interesantnih događaja

Nakon paklenog ponedeljka, stiže svežiji utorak.
Utorak pred Novosađanima: Prolećni dan posle letnjeg i nekoliko interesantnih događaja
Foto: 021.rs
Novosađani će u danu pred nama moći da se oporave od netipično visokih temperatura za ovo doba godine. To ne dolazi bez loših vesti. Mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.
 
Elektrodistribucija je najavila isključenja struje za pojedine delove grada i deo Futoga, a izmenjen je i saobraćaj u nekim delovima grada i okoline zbog radova.
 
Spisak događaja karkteristično kratak za utorak, ali mogu se probrati interesantne opcije za svakog.
 
Vaš lokalni medij vas, kao i uvek, vodi kroz sve dobro i loše što dan pred nama nosi.
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti svežiji nego ponedeljak, a očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom.
 
Duvaće umeren i jak jugozapadni vetar, a kasnije severozapadni. Najniža temperatura biće 13, a najviša 26 stepeni.
 
Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i psihičkim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada i Futoga u utorak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Njegoševa 12-30, 9A, 11, Svetozara Miletića 28-42, Trifkovićev trg 2-4, 20, 1-3, 9, Laze Telečkog 14-22, 11-23, Mite Ružića 1-3, Jevrejska 16-34, 40, Pap Pavla 8, 18, 7-7B, 11, 15-21, Gajeva 1, 4, Sineoptik, od 11 do 12.30 časova
 
S. Kovačevića 14-16, 5, 9-15, Felegi Tivadara 6-8, 14, Bulevar oslobođenja 1, 9, 15-25, 29, Bulevar Jaše Tomića 2A, BB, autobusko stajalište, Mekdonalds, vrtić "Plavi čuperak", semafor, bivša Kokra, gradilište, od 8.30 do 10 ačsova
 
Nikole Tesle 2-42, Pere Dobrinovića 1-7, 2-6, Ćirpanova 2-2A, 50-54, 3-5, 45-53, Nenada Mitrova 1-7, 4, 8, Dr Milana Petrovića 6-20, Đorđa Bešlina 1-7, 4-20, od 8 do 15 časova
 
FUTOG
 
Rumenačka, silosi, od 8.30 do 13.30 časova
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja:
 
Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci zbog košenja. Do 20. aprila, u toku svetlog dela dana, kosiće se srednji pojas na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka u dužini do pet kilometara, u smeru izvođenja radova, a saobraćaj će se na toj deonici odvijati voznom trakom. 
 
Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci. Do 20. aprila, tokom svetlog dela dana, izvodiće se redovan pregled portala za saobraćajnu signalizaciju, na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci, u smeru ka Beogradu. Shodno dinamici izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka i saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom.
 
Takođe, tokom svetlog dela dana, u smeru ka Beogradu, mašinski će se krpiti kolovoz u desnoj servisnoj saobraćajnici od tržnog centra do petlje Novi Sad Istok u dužini od jedan kilometar. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena vozna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.
 
Režim saobraćaja izmenjen je na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića zbog izgradnje vrelovoda i vrelovodnih priključaka. Za vreme radova privremeno će biti zauzete saobraćajne trake uz parnu stranu Ulice Branka Bajića u blizini broja 12. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, ukinuto je nekoliko parking mesta u zoni izvođenja radova. Planirani rok za završetak radova je 22. april. 
Gde ići?
 
Dr Miloš Svirčev održaće u Svilari predavanje "Hemija čula" o vrstama, mehanizmu funkcionisanja i evoluciji proteinskih membranskih receptora koji su hemijska osnova i početna tačka svih opažajnih procesa. Početak predavanja je u 18h.
 
U Gradskoj biblioteci u 19 časova počinje promocija knjiga Zorana Kneževa - "Zapisi novosadskih hroničara" i "Uspomene iz Novog Sada". Na promociji će, osim autora, govoriti i istoričar umetnosti Mile Ignjatović, umetnički rukovodilac Centra tamburaške kulture Zoran Bugarski Brica i urednica Vesna Živković.
 
U Kulturnoj stanici Eđšeg održaće se recital "Saudade" kamernog dua "Duo Docemente", koji čine koloraturni sopran Marijana Đuknić i gitarista Nikola Đorđević. Početak je u 19 časova.
 
U okviru ciklusa eksperimentalnih dokumentarnih filmova u Crnoj kući će biti prikazan "F kao falsifikat" Orsona Velsa iz 1973. godine. Projekcija počinje u 20h.
 
Predstava "39 stepenika" zasnovana na romanu Džona Bakana i filmu Alfreda Hičkoka izvodi se u Pozorištu mladih sa početkom u 20h.
 
Predstava "Bila jednom jedna zemlja" prema romanu Dušana Kovačevića, a u režiji Kokana Mladenovića izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti