Dinko Gruhonjić verbalno napadnut na ulici na Limanu

Programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić verbalno je napadnut na ulici na Limanu.
Dinko Gruhonjić verbalno napadnut na ulici na Limanu
Foto: 021.rs
Sve se dogodilo danas u 13.45 na uglu ulica Fruškogorske i Narodnog fronta.
 
Nepoznati muškarac je šovinistički vređao Gruhonjića i pretio mu fizičkim nasiljem, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Vojvodine.
"Gruhonjić se okrenuo prema tom čoveku nakon čega je ovaj pobegao. Reč o osobi od oko 40 godina, proćelavoj, neuredno obrijanoj, u bermudama, i kratkoj svetloj majici sa kesom u rukama", saopštio je NDNV.
Kako navodi NDNV, Gruhojić zbog hajke vlasti i provladinih medija doživljava svakodnevne pretnje na ulicama u Novom Sadu, te je ovo još jedna u nizu.
 
Sve je prijavljeno policiji.
 
Podsetimo, protiv Gruhonjića se vodi kampanja zbog video snimka, zbog čega je i Filozofski fakultet na kojem predaje bio blokiran nakon što je grupa mladih na poziv Studentskog parlamenta upala u tu instituciju i blokirala ulaz.
 
Njega su optužili za govor mržnje izgovoren na tribini u Dubrovniku pre godinu dana, gde je navodno veličao ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata (Dinka Šakića), što je Gruhonjić demantovao i podsetio na to da je celu svoju novinarsku karijeru proveo kao dosledni borac protiv nacionalizma i protiv veličanja politike ratnih zločina u regionu.
Prethodnih nedelja Gruhonjiću su upućene brojne pretnje putem društvenih mreža, a na ulazu u zgradu u kojoj živi s porodicom ispisan je grafit kojim se poziva na njegovo ubistvo.
 
U međuvremenu je Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu podneo Etičkoj komisiji fakulteta prijavu protiv Gruhonjića zbog navodnog govora mržnje. Etička komisija je Studentskom parlamentu vratila prijavu na dopunu uz rok od 30 dana. 
  • Arkadije

    21.04.2024 15:29
    Bezmozgići
    Nije samo Gruhonić napadnut. Napadnuti su i ugroženi svi, koji ne misle kao ekstremisti, koji navodno brane Vojvodinu. Za koga za čega za svoje prljave interese.
  • Viktor

    17.04.2024 20:32
    Drzi se komso, proci ce i ovo.
  • Bivsi student FF

    17.04.2024 13:11
    Hvala na informacijama! Ja sam diplomirala na FF pre vise od 30 godina, nisam u toku. Nema potrebe da me napadate, niti svrstavate u bilo koju stranku ili grupaciju samo zato sto sam zatrazila informaciju. U svakom slucaju, hvala, dragi moji mladji sugradjani i kolege, jer ima i kolega medju vama koji ste me etiketirali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti