Stiže petak, a evo šta donosi Novosađanima

Novosađani, ko čeka taj i dočeka. Stiže nam petak i donosi mnoge lepe stvari.
Stiže petak, a evo šta donosi Novosađanima
Foto: 021.rs

I meteoroške prilike biće bolje nego prethodnih dana, iako se temperature neće baš vratiti na one netipično visoke za ovo doba godine.

Tu su isključenja struje da malo pokvare ponekim građanima dan, ali ni ona neće dugo trajati.
 
Raspored dešavanja je, kao i za svaki petak, prilično bogat. Tu su izložbe, porodične predstave, ali i žurke i koncerti.
 
Sve što bi trebalo da znate o danu pred nama, kao i uvek, čitajte na našem portalu.
Vreme
 
Petak će biti suv, vedriji i malo topliji nego prethodna dva dana.
 
Minimalna temperatura biće 3, a maksimalna 15 stepeni.
 
Biometeorološka situacija može biti nepovoljna za srčane bolesnike i osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenljivog raspoloženja i glavobolje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice u petak neće imati struje, a ovo je pregled adresa za koje su najavljena isključenja:
 
NOVI SAD
 
Skerlićeva 1-37, od 8 do 13 časova
 
Vrtić u Nikole Tesle, Dr Milana Petrovića 19-23, od 8 do 15 časova
 
Valentina Vodnika 2-4, 8-10, 1-13, Pap Pavla 36-44, 29-41, Bulevar oslobođenja 73-77, od 8.30 do 10 časova
 
Dom zdravlja "Bulevar", Bulevar Mihajla Pupina 23 i 25, Ive Lole Ribara od Bulevara Mihajla Pupina do Vojvode Putnika i igralište, DTD, Vojvode Putnika 4 i 6, od 9 do 13 časova
 
Dušana Vasiljeva 11, 13, 15, Dečija ustanova "Brankovo kolo" i objekat Telekoma u Visarionovoj, od 10 do 11 časova
 
Vojvode Bojovića 8-12, Vojvode Šupljikca 6-10, Lukijana Mušickog 9-21, od 11 do 12 časova
 
SREMSKA KAMENICA
 
Fruškogorski put od planinarskog doma prema okretnici, od 8.30 do 13 časova
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja:
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci zbog košenja. Do 20. aprila, u toku svetlog dela dana, kosiće se srednji pojas na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka u dužini do pet kilometara, u smeru izvođenja radova, a saobraćaj će se na toj deonici odvijati voznom trakom. 
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci. Do 20. aprila, tokom svetlog dela dana, izvodiće se redovan pregled portala za saobraćajnu signalizaciju, na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci, u smeru ka Beogradu. Shodno dinamici izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka i saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića zbog izgradnje vrelovoda i vrelovodnih priključaka. Za vreme radova privremeno će biti zauzete saobraćajne trake uz parnu stranu Ulice Branka Bajića u blizini broja 12. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, ukinuto je nekoliko parking mesta u zoni izvođenja radova. Planirani rok za završetak radova je 22. april. 
Gde ići?
 
"Kids Corner", program za druženje i učenje engleskog jezika namenjen deci od šest do 10 godina, održava se u Američkom kutku. Početak je u 17h.
 
Na Ribljoj pijaci održava se "Startup Novosadski noćni bazar". Ovaj bazar posvećen je kulinarstvu. Bazar počinje u 18 časova.
 
Koncert ansambla Re-patched održava se u Kulturnoj stanici Eđšeg sa početkom u 19h.
 
U Kulturnoj stanici Svilara u 19 časova se otvara izložba fotografija Frederika Daršija "Priče iz Afrike - In memory of Tanya Teja".
 
U Galeriji Matice srpske biće priređeno kustosko vođenje kroz izložbu "Inspirisani Francuskom" u 19h.
 
Predstava "Veštice iz Salema" u režiji Nikite Milivojevića izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 19.30h.
 
Predstava "39 stepenika" zasnovana na romanu Džona Bakana i filmu Alfreda Hičkoka izvodi se u Pozorištu mladih sa početkom u 20h.
 
U Srpskom narodnom pozorištu se od 20.30h izvodi predstava "Ne mo'š pobeći od nedelje" u režiji Tamare Kostrešević.
 
Žurka "Svi pevaYU" na kojoj će biti puštani ex-yu rok hitovi održava se u Domu kulture sa početkom u 21h.
 
Larska & Marko (Thimble) nastupaju u SKCNS Fabrika. Početak je u 21h.
 
Na humanitarnoj svirci u Crnoj kući koju emisija Domus organizuje u saradnji sa novosadskim udruženjem "DAVID - podrška deci sa autizmom" sviraju Deformitet i Sick Sinatra. Svirka počinje u 21h.
 
Bend Gazorpazorp svira u knjižari Bulevar Books od 21.30h.
 
Mađarski DJ i producent Erich Von Kollar od 23h pušta muziku u klubu Tunnel.
  • Aleksej

    19.04.2024 07:25
    Uh...
    NIje vam tacna informacija. U Crnjoj Kuci 13 uz Sick Sinatru svira eminentni novosadski bend MAD B. ;) (Sve sami dzez muzicari - bice puno dzez improvizacija, to jest tako ce da zvuci)
  • Ljubitelj biljaka

    18.04.2024 22:07
    Zaboraviste cvećijadu na platou ispred Spensa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti