Tretmani protiv krpelja u četvrtak na Fruškoj gori u Sremskim Karlovcima

Drugi krug tretmana protiv krpelja sa zemlje na lokalitetima Nacionalnog parka "Fruška gora" u Sremskim Karlovcima biće urađen u četvrtak, 25. aprila.
Tretmani protiv krpelja u četvrtak na Fruškoj gori u Sremskim Karlovcima
Foto: Pixabay
Za tretman će se se koristiti insekticid "ICON 10 CS".
 
Ovaj posao radiće "Ciklonizacija".
Iz ovog preduzeća su ranije najavili da bi ovaj krug tretmana u gradskim i prigradskim naseljima i selima trebalo da bude završen pre prvomajskih praznika, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.
 
Kako su za 021.rs iz "Ciklonizacije" rekli, zbog promenjenih klimatskih uslova u Novom Sadu i okolini je povećana aktivnost krpelja za ovo doba godine.
Ove godine "Ciklonizacija" beleži i povećan broj poziva građana za tretmane privatnih dvorišta, što je i očekivano zbog vremenskih uslova.
 
Iz ovog preduzeća dodaju da se ipak ne može govoriti o "najezdi krpelja".
 
"Tako da je sada već izvesno da nam se klima promenila, da već godinama uzastopce imamo izuzetno blage zime, rana proleća i kasne jeseni sa letnjim temperaturama. Sve to je dovelo do ranijeg početka i kasnijeg završetka sezone tokom koje se izvode tretmani protiv krpelja", navode u "Ciklonizaciji" za 021.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti